Syntetické drogy, které v minulých týdnech zabíjely na Ostravsku, pochází pravděpodobně z Polska. V Ostravě se balíčků podle kriminalistů někdo zbavil v souvislosti se zákazem syntetických drog v Polsku.

Nebezpečnou látkou se přiotrávilo 23 lidí, dvě osoby na následky intoxikace zemřely. Policie viní 18 lidí. „Další pachatel je mezi oběťmi, dvacátý ještě neměl 15 let a nemůže být obviněn,“ řekl ředitel moravskoslezské policie Tomáš Kužel.

 

Policisté: Myslíme, že máme vše

Přibližně 1000 balíčků syntetické drogy našla bezdomovkyně v ostravském kontejneru na komunální odpad. Její syn pak začal dávky šířit mezi další bezdomovce. Ve vazbě skončil jeden z distributorů.

Původně se policisté domnívali, že v oběhu může být až 3000 balíčků drogy, od toho později ustoupili. Zajistili víc než 980 balení, což podle Kužela odpovídá množství, které žena v kontejneru našla. „Jsme přesvědčeni, že jsme zajistili většinu balení. Stejně tak si nyní myslíme, že víme o všech osobách, které se na distribuci podílely,“ dodal Kužel.

Vyšetřování se rozšířilo i za hranice a společně s polskými kolegy kriminalisté pátrají po pachatelích, kteří drogu v Ostravě vyhodili.

VIDEO: Krajský policejní ředitel Tomáš Kužel hovoří o nebezpečné droze, která se objevila v ulicích Ostravy.