Známý americký podnikatel Richard Kevin Harrison, který se proslavil díky své rodinné zastavárně a reality show Mistři zastavárny truchlí. Nejmladší syn Adam se předávkoval drogami, osudnou se mu stalo právě požití takzvané zombie drogy fentanylu. Zombie droga se jí říká proto, že lidé po jejím požití ztuhnou a pohybují se velmi křečovitě, zůstávají stát i několik hodin v nepochopitelných pozicích a na ulicích zkrátka působí jako zombíci. Harrisonův syn si bohužel vzal smrtící dávku.

„Ano, můžu potvrdit, že Adam zemřel na předávkování fentanylem. Fentanylová krize v této zemi se musí začít brát mnohem vážněji. Zdá se, že to tu jen přetéká přes hranice, ale nic se s tím nedělá. Musíme se zlepšit,“ uvedl pro TMZ.com zdrcený Richard.

Odborníci před nebezpečným fentanylem, který je stokrát petentnější než heroin, tedy stokrát menší množství může způsobit předávkování, varují už dlouho. V USA ho dealeři prodávají v prášku či tabletách, u nás se ve formě náplastí podává proti bolestem lidem umírajícím na rakovinu.

V Česku na předávkování fentanylem zemře ročně několik desítek obětí, nejhůře je na tom nyní Ostrava. Narkomani omamnou látku získávají právě z náplastí, které jsou dostupné na černém trhu. První obětí zombie drogy v Česku byla v srpnu třiačtyřicetiletá žena z Bruntálu, které fentanyl nitrožilně aplikoval její přítel.

Fotogalerie
36 fotografií