Případ, který se odehrál před pár dny, dokazuje, že to místní strážníci nemají v terénu jednoduché. Zvlášť feťáci jim připravují horké chvilky, i když tato působila na první pohled komicky.

„Když hlídka přijela na místo, našla zmatenou ženu. Zjevně byla pod vlivem omamné a psychotropní látky, kterou si měla, jak tvrdila, aplikovat injekčně,“ uvedl mluvčí městské policie Jindřich Machů.

Převezli ji do nemocnice

Podle svědků by to mohl být slabý odvar působení tak zvané „zombie“ drogy neboli fentanylu, která kosí mladé lidi hlavně v Americe. Po ní se lidé chovají jako chodící či lezoucí mrtvoly nebo předvádějí nekontrolovatelné pohyby.

Video
Video se připravuje ...

Žena pod vlivem drog jela v Ostravě na kole, které neměla... 

„U ženy jsme rovněž zajistili použitou injekční stříkačku, kterou hlídka bezpečně zlikvidovala. Vzhledem k jejímu stavu jsme na místo přivolali zdravotníky, kteří rozhodli o jejím převozu do nemocnice,“ doplnil Machů.

Co je zombie droga?

Bakiba (někdy zombie droga) je jedno z označení drogy obsahující syntetický kanabinoid a zřejmě i další látky, původem z Polska. Po její aplikaci je člověk velmi omámený a jeho chování připomíná »chodící mrtvolu«. V roce 2018 se rozšířila zejména mezi narkomany na Ostravsku, došlo i k několika úmrtím. Momentálně se šíří USA její nová obdoba, která narkomanům způsobuje otevřené hnisavé rány, a oni doslova hnijí zaživa.

Fotogalerie
5 fotografií