Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Bankéř zapomněl v rozžhaveném autě dceru (†21 měsíců). Umírala sedm hodin

Autor: Mii - 
5. října 2018
16:00

Ačkoli je již podzim, zprávy o rodičích, kteří zapomněli své děti v rozžhavených vozidlech, nekončí. V dovolenkových destinacích, jako je Španělsko, je totiž stále horko. A právě proto má nezodpovědné chování rodičů další oběť. Bankéř z Madridu nechal ve svém vozidle sedm hodin péct svoji 21měsíční dceru, zatímco byl v práci. Zapomněl ji odvést do jeslí. Pozdější snahy zdravotníků o oživení dítěte nepomohly, dívka byla na místě mrtvá. Píše o tom The Sun.

Že otec dítě neodvedl do jeslí, se zjistilo až poté, co se po něm v pozdějších odpoledních hodinách ptala jeho matka. Chtěla dceru z jeslí vyzvednout, ale pečovatelka jí prozradila, že dítě, které se podle španělských médií jmenovalo Marta, do nich nedorazilo. Volala tak svému manželovi, který si v tu chvíli uvědomil svoji tragickou chybu.

Jejich dcera se tou dobou musela celých sedm hodin potýkat s horkem v jejich Volkswagenu Polo. Ačkoli již není léto, v Madridu je přes poledne stálo vedro. Teploty v centru města se v posledních dnech pohybovaly mezi  27 a 30 stupni Celsia. Pokud bylo auto vystaveno přímému slunci, musela v něm být teplota daleko přesahující i 40 stupňů Celsia.

Otec během té doby seděl v práci – v severní části Madridu pracuje jako bankéř. Po telefonátu své ženy se okamžitě se vydal zpět k autu, ale bylo již pozdě. Marta byla mrtvá a oživování nepomohlo. Kolemjdoucí dítě ve vozidle spatřit nemohli, protože mělo částečně začerněná okna.

Přijel k jeslím, ale dítě neodvedl

Policie muže na místě zatkla. „43letý otec byl zadržen kvůli podezření ze zabití dítěte. Minulou noc proběhl výslech. Nevím přesně, co řekl vyšetřovatelům, ale obecný předpoklad je, že dítě nechal v autě omylem a jeho chyba stála potomka život,“ uvedl mluvčí madridské policie.

Auto bylo zaparkované na parkovišti jeslí. Otec tak nejspíš skutečně plánoval Martu odvést. Ještě před tím odvezl do školy své další tři děti. Od jeslí pak pokračoval metrem do práce. „Matka šla k tomu autu s personálem jeslí a vypadala velmi znepokojeně. Pak se z vedlejší ulice vyřítil otec, ale než doběhl, zadržela jej policie,“ popisoval svědek.

Jde o již šesté dítě, které v posledních 11 letech ve Španělsku zemřelo, protože ho rodič nechal v rozžhaveném autě. Naposledy tak učinil 56letý muž na ostrově Mallorca, když nechal svou 10měsíční vnučku zavřenou osm hodin v autě. Také byla na místě mrtvá.

Podobné příběhy se odehrály i v Česku:

Video  Rodiče nechali v rozpáleném autě holčičku: Upocenou a omdlévající ji zachránili strážníci.  - MP Brno
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi