To, že v těchto dnech dochází v České republice k natáčení druhého dílu filmu Spider-Man s podtitulem „Daleko od domova“, není žádné tajemství. Před pár týdny se představitel Petra Parkera alias Spider-Mana Tom Holland společně s MJ Zendayi pohyboval po Karlově mostě, nyní se přesunul i se štábem do Liberce, kde dochází k natáčení mnohem akčnějších scén. V těch mu je soupeřem právě Jake Gyllenhaal, který by měl v této nejnovější Marvelovce hrát padoucha jménem Mysterio.

Pro pohledného amerického herce, kterého znají filmoví fanoušci například z oceňovaného dramatu Zkrocená hora či thrilleru Slídil, to bude první komiksová role. Žánr sci-fi mu je však blízký, zazářil například v mysteriózním snímku Donnie Darko či ve filmové adaptaci populární počítačové hry Princ z Persie.

Mysterio je podle komiksu bývalý kaskadér, jenž se rozhodne proslavit porážkou superhrdiny – a tím by měl být právě Spider-Man. Mělo by se jednat o postavu bez jakýchkoliv speciálních schopností, podle snímků a videí, které se jako lavina šíří sociálními sítěmi, to však vypadá, že to s jeho porážkou nebude mít Spider-Man zrovna jednoduché. Na roztřesených záběrech pořízených fanoušky je vidět pobořené město a zničená hořící auta…

Komiksoví nadšenci ovšem pravděpodobně jen horko těžko překousnou fakt, že se kostým Mysteria od předlohy značně liší. Mysterio totiž nosí na hlavě speciální skleněnou helmu připomínající akvárium pro rybičky, což bývá častým zdrojem Spider-Manových vtipů. Možná však bude jeho specifická přilba dodána až digitálně v postprodukci.

Jake Gyllenhaal a zbytek filmového ansámblu by měl dále putovat do Benátek, kde bude probíhat další natáčení. Film by měl být uveden do kin na začátku července 2019. Jak se zdá, rozhodně se je na co těšit!

Fotogalerie
15 fotografií