Režie snímku o touze po svobodě, pozdní lásce a naději se ujal Jiří Adamec, s nímž už měl Jaromír několikrát možnost spolupracovat, mimo jiné i v kultovním seriálu Sanitka nebo Pojišťovně štěstí. Zkušený televizní režisér, který doposud žádný celovečerák pro kina nenatočil, ale přitom nebyl první volbou! „Původně jsem při psaní scénáře myslel na Jirku Menzela jako režiséra, leč bohužel jeho zdravíčko tomu nepřálo… A tak jsem zvolil právě Jirku Adamce," přiznal představitel hlavní postavy gentlemana Artura.

S Menzelem se sice Hanzlík sešel na place během natáčení slavných filmů Postřižiny či Slavnosti sněženek, ovšem oscarový režisér loni na podzim podstoupil vážnou operaci mozku a dlouhou dobu byl v umělém spánku. Postupně se nyní zotavuje a učí se znovu chodit a mluvit, a tak zkrátka nebylo možné, aby se pustil do práce.

Herec ale změny nakonec nelituje. „Věřím, že se nám společně podaří natočit divácký film, kterému říkáme ,pohlazení po duši'," vysvětloval s tím, že právě takové snímky nyní chybí a místo nich převládají v televizi kriminálky plné násilí. „Mám za poslední léta osobní zkušenost, kdy mě lidé na ulici zastavují a ptají se, proč už se netočím filmy, jako byl ,Kovboj'," připomněl svou roli v komedii Léto s kovbojem. „A to byl jeden z impulsů, proč jsem začal psát,“ objasnil, co ho vedlo k sepsání filmu Léto s gentlemanem, který se právě začal natáčet.

Sám Adamec si původně nebyl jistý, zda se práci přijme. „Nabídka od Jaromíra Hanzlíka mě potěšila, ale k tomu, že napsal scénář, jsem byl zezačátku dost skeptický. Když mi ho ale poslal, nemohl jsem se dočkat, až mu zavolám a oznámím, že se mi jeho práce moc líbí,“ prozradil s tím, že ho čeká těžký úkol.  „Je to můj první film do kin po více než pětačtyřicetileté kariéře režiséra televizního a trošku i divadelního," přiznal. 

Možná proto se také rozhodl obsadit především herce, s nimiž má už zkušenosti. Vsadil proto na tváře známé ze svého seriálu Pojišťovna štěstí, v němž se shodou okolností objevil i Hanzlík. Hlavní manželskou dvojici si zahrají Alena Antalová (45) a Igor Bareš (52), ale objeví se také Miroslav Etzler (53) či Tereza Kostková (42), Yvetta Blanarovičová(54) či Jan Čenský (57).

Těšit se diváci mohou také na Lucii Vondráčkovou (38), Miroslava Šimůnka (40). Petru Jungmanovou (47), Danu Batulkovou (60), Pavla Soukupa (69), Arnošta Goldflama (71), Zdeňka Žáka (66), Ivanu Chýlkovou (54), Janu Bouškovou (64) či Jana Vlasáka (75). „Jsou to všechno kvalitní herci a k tomu přátelé, které jsme s Jaromírem na své životní pouti při práci potkávali. Myslím, že i kvůli nim se vyplatí přijít do kina,“ dodal Adamec.

VIDEO: Jaromír Hanzlík zazpíval na křtu svého CD 

Video
Video se připravuje ...

Jaromír Hanzlík zazpíval na křtu svého CD Martin Hurda

 

Fotogalerie
24 fotografií