V průběhu festivalu mohli návštěvníci na karlovarské kolonádě potkat prvotřídní herecká esa jako třeba Jiřinu Bohdalovou, Dagmar Havlovou, Bolka Polívku, Pavla Zedníčka či exprezidenta Václava Klause. Nikdo z nich se ovšem neúčastnil ani zahájení, proto se očekávalo, že budou ozdobou právě slavnostního zakončení.

Na červeném koberci v poslední večer či na následném prestižním mejdanu v Grandhotelu Pupp byste je však hledali marně. Ty největší hvězdy už daly festivalu vale a zmizely v průběhu odpoledne. Až do úplného konce zůstalo jen skalní jádro přátel Jiřího Bartošky, umělci, kteří měli dostat ocenění v čele s Jaromírem Hanzlíkem či Robertem Pattinsonem, nebo dlouholetí příznivci festivalu, jako jsou Alexander Hemala, Gabriela Osvaldová, Zdeněk Podhůrský nebo Miroslav Donutil.

V desetidenním maratonu festivalového dění, které je stejně jako o filmech i o mejdanech a zábavě, jim zřejmě došly síly před finišem. A nebo už prostě neměli náladu...

Šedou hřívu pak ukázala herečka Tereza Hofová. To, co jiné dámy úzkostlivě maskují, dává tato divadelní, televizní a filmová herečka bez problémů na odiv. V kombinaci s vytříbeným módním vkusem tomu bylo nejinak i v průběhu festivalu, kdy osobně uvedla film v hlavní soutěži - Domestik. To, že Tereza má svůj styl za každých okolností, potvrdila ve Varech stoprocentně.

I na tiskové konferenci k uvedení filmu se objevila jako opravdová Dáma (ano, můžete ji znát mimo jiné z televizního seriálu Dáma a král). "Cítím se nejlépe v bílé a černé, neumím nosit vzory a nerada na sebe upozorňuji, výrazná jsem sama o sobě až až. Černý overal Jakub Polanka x BIBLOO splňuje důraz  na eleganci a zároveň pohodlnost. Jakub byl jasná volba, málokdo tak dobře rozumí ženám, jejich osobnosti. Polankovy modely jsou jako vykřičník za šťastným zvoláním," uvedla s úsměvem Tereza, která momentálně natáčí v Česku další projekt. Jinak však stále pendluje mezi Prahou a islandským Reykjavíkem, kde žije střídavě spolu se svým manželem a dcerou Hannou.

VIDEO: Zakončení Varů: Pattinson uvedl dav do extáze, skočil mezi fanoušky

Video
Video se připravuje ...

Zakončení Varů: Pattinson uvedl dav do extáze, skočil mezi fanoušky Jan Jedlička

Fotogalerie
72 fotografií