Česká republika sice nebude jedinou lokací amerického štábu pod vedením režiséra Jona Wattse (37), nicméně u nás vzniknou velmi důležité pasáže celého snímku s podtitulem Far From Home (Daleko od domova).

Zatímco o filmování v naší metropoli moc informací na veřejnost neuniklo, o liberecké zastávce se toho ví hodně. Natáčení tam začne 17. září a potrvá minimálně šest dní a šest nocí. „Režisér Watts chce na severu Čech nabrat pro film záběry velké davové scény z festivalu světel a hudby,“ prozradil Blesku zdroj z agentury Extrafilms, která zajišťuje casting.

„V září budeme natáčet americký film BOSCO, natáčení v Praze a také v Liberci,“ stojí na stránkách agentury, jejíž představitelé nechtějí cokoli více komentovat. BOSCO je přitom podle lidí orientujících se ve filmařské branži krycí název právě pro Spider-Mana.

Extrafilms hledá pro davovou scénu muže i ženy nejrůznějších etnik i věku. Tedy i děti od pěti let výš. Podle spekulací několika serverů by měly záběry v Liberci i tak představovat Prahu. Jak to všechno dopadne, uvidíme příští rok v létě, kdy bude mít snímek světovou premiéru.

O zápletce nového Spider-Mana se zatím moc neví

Jaký bude děj nového Spider-mana, je zatím neznámé. Web Express.co.uk shrnuje pouze, že během něj Peter Parker v podání Toma Hollanda vyrazí na výlet do Evropy. Představit by se měla i Zendaya v roli Michelle Jones a Marisa Tomei jako May Parkerová.

Kromě toho se šušká i o možné roli pro Jakea Gyllenhaala a Cobie Smuldersové.

Fotogalerie
2 fotografie