Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Marihuanou jsem léčil rakovinu! Tvrdí Tomáš. Soud mu neuvěřil a poslal ho na 8 let do vězení

1. října 2018
13:36

Dlouhých 8 let ve vězení má podle rozhodnutí soudu strávit Tomáš Houfek. Policie muže dopadla na základě udání už v roce 2016. V budově bývalého hostince zajistila stovky rostlin konopí a profesionální zařízení pro jeho pěstování. Houfek si nyní odpykává svůj trest.

O případu odsouzeného pěstitele marihuany informoval server iRozhlas.cz. Houfek se od počátku vyšetřování hájil tím, že mu léčitelka diagnostikovala rakovinu tlustého střeva a také metastázy v plicích. Marihuanu údajně pěstoval proto, aby se jí léčil.

Případ doputoval na sklonku června 2018 před Vrchní soud v Olomouci. Houfkovi příznivci zorganizovali podle serveru na jeho podporu happening a štafetový běh. Domnívali se, že je pronásledován nespravedlivě. Jenže věc má háček. Houfek totiž podle soudu žádnou rakovinu neměl.

Běžné medicíně přitom muž podle svých slov nedůvěřoval. Proto se obrátil na léčitelku, která mu údajně smrtelnou nemoc diagnostikovala. Potíž je v tom, že podle soudu z lékařské dokumentace ani z písemného vyjádření léčitelky nevyplývá, že by Houfek zmíněnou nemocí trpěl.

„Z tohoto vyjádření v žádném případě nevyplývá, že by obžalovaný trpěl onkologickým onemocněním, a nelze dovodit ani to, že by si z nálezu učiněného poradkyní řízení detoxikace mohl reálně dovodit, že trpí onkologickým onemocněním,“ cituje server irozhlas.cz vyjádření Vrchního soudu.

 

Sám Houfek si nyní odpykává svůj osmiletý trest poté, co dobrovolně nastoupil do věznice. Podle vyjádření, které serveru irozhlas poskytl jeho právní zástupce, je psychicky zdrcen a vyčerpán. Rozsudek je pravomocný. Proti rozhodnutí Vrchního soudu není odvolání. Případ tak může zvrátit pouze dovolání k Nejvyššímu soudu v Brně, případný nález soudu Ústavního nebo změna odpovídajících zákonů.

Mahony666 ( 11. října 2018 11:59 )

Zato třináctkát trestanému recidivistovi soudkyně uvěřila, že bude sekat dobrotu a odpustila mu trest. Vítejte v zemi, kde soudci kupují diplomy a tituly v Plzni.

bullshit ( 1. října 2018 15:46 )

8 let za marihuanu oproti několika letům ( možná jen podmínka )za zabití nevinného jízdou v protisměru na dálnici a možná pod vlivem alkoholu nebo drog. Parádně to tady máme zařízeno, jen co je pravda...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání