Podvodník partnerky loví na internetových seznamkách a sociálních sítích. Vydává se za velícího důstojníka armády USA bojujícího v zemích jižní Asie, který touží po navázání kontaktu s osamělou osobou,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová s tím, že cílí na ženy různého věku.

Když se oběť „chytí“, denně ji podvodník utvrzuje, že je opravdu důstojník. Jako důkaz přikládá i fotky běžně dostupné na internetu. „Obětem opakovaně píše vyznání lásky a slibuje společné soužití,“ řekla Hokrová. Cílem falešného vojáka je sice šťastný život, ale ne s oslovenou ženou, pouze za její peníze.

Ženám například namluví, že jeho vlastní finanční zdroje jsou „zmrazené“. Má jít o armádní rentu, jejíž celková částka mnohdy přesahuje milion dolarů. „Z důvodu bezpečnosti potřebuje pomoc oběti, kdy jí přislíbí poměrnou část z tohoto obnosu,“ popsala Hokrová.

„Finanční obnos, mnohdy až stovky tisíc korun, následně žádá zaslat na různé zahraniční účty mimo náš kontinent prostřednictvím různých společností zabývajících se převodem peněžních prostředků,“ dodala Hokrová.

Žádné peníze ale podvedené ženy neuvidí, a to ani ty své, které podvodníkovi poslaly. Od července se policisté zabývají již třemi případy, podvodník ze svých obětí vylákal přes 367 000 korun. 

VIDEO: Jak nenaletět internetovým podvodníkům?

Video
Video se připravuje ...

Jak nenaletět internetovým podvodníkům? Živě.cz