Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Pražský strážník vyzýval ke střílení muslimek: Byla to sranda, brání se

Pražský strážník se na facebooku nelichotivě vyjadřoval k fotce muslimek.
Pražský strážník se na facebooku nelichotivě vyjadřoval k fotce muslimek.  (Autor: Facebook)
3. srpna 2018
11:10

Pražská městská policie má z ostudy kabát! Vyznamenaný strážník Alexandr Bedeč na facebooku vyzýval ke střílení muslimských žen. Později sice tvrdil, že se jedná jen o legraci, městská policie ale i tak hodlá celou věc prošetřit.

Bedeč nevybíravě komentoval fotografii muslimek v Praze na Podvinném mlýně. Ke snímku na facebooku konkrétně napsal: Střílet!!!!!. Rázného prohlášení od strážníka si všimli další uživatelé, kteří se nad ním podivovali a komentář začali šířit dále.

Po provalení skandálu se strážník snažil vše omluvit snahou o žert. „Pokud se bavím o něčem s kamarády, tak je to třeba z legrace. Takže to si nemůžu dělat legraci? Dělám ji jako každý člověk,“ řekl Bedeč serveru Lidovky.cz na dotaz, zdali mu přijde vtipné střílet lidi jiného náboženského vyznání.

Třeba mě k tomu přiměli právě ošklivé komentáře lidí. Mohlo to stejně tak znamenat, že se můžou střílet lidé, co nesouhlasí, aby tu tací lidé byli,“ doplnil dále.

Alexandr Bedeč byl přitom v říjnu 2012 spolu s dalšími čtyřmi strážníky vyznamenán radnicí Prahy 5 za vzornou službu. Vedení policisty ocenilo za „každodenní odvahu, pozitivní příklad a vzor skutečných hrdinů, a to nejen pro mladou generaci". „Jste akční hrdinové současné reality. Vaše profese je posláním a přinášíte do naší společnosti skutečné hodnoty: spravedlnost, bezpečí, připravenost být tu pro druhé a riskovat za jejich životy," nechal se tehdy slyšet někdejší radní pro bezpečnost.

Zaměstnavatel si teď na svého vyznamenaného strážníka posvítí. „Městská policie nechá celou věc prověřit kontrolními orgány a v případě podezření na možnou trestnou činnost předá podnět orgánům činným v trestním řízení,“ potvrdila serveru mluvčí organizace Irena Seifertová.

Pražský strážník se na facebooku nelichotivě vyjadřoval k fotce muslimek. Pražský strážník se na facebooku nelichotivě vyjadřoval k fotce muslimek. | Facebook

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání