Kdo ví, čeho všeho, byť třeba nechtěně, se mohl dopustit, kdyby jej nezadržela hlídka pražských strážníků. Muž si patrně usmyslel, že je dobrý nápad vlézt za volant pod vlivem omamných látek. Nedbal přitom ani toho, že má vyslovený zákaz řízení motorových vozidel. Způsob jeho jízdy vzbudil podezření u strážníků v Jakobiho ulici v Praze 10.

Podezřelý jízdou i chováním

Vzhledem k tomu, že způsob jízdy mohl ohrozit ostatní účastníky silničního provozu, rozhodli se strážníci řidiče zkontrolovat,“ uvádí v tiskové zprávě mluvčí Městské policie hl. m. Prahy Jiřina Ernestová. Muž se na první pohled jevil nervózně, byl roztěkaný. Na výzvu předložil pouze občanský průkaz s tím, že řidičský průkaz si nestihl obnovit, poněvadž měl vyslovený zákaz řízení.

Strážníci přikročili k orientačnímu vyšetření na návykové látky. „Orientační vyšetření potvrdilo přítomnost amfetaminu a metamfetaminu ve slinách,“ uvádí mluvčí. „Následnou lustrací strážníci zjistili, že vyslovený zákaz řízení je stále aktuální. Pro důvodné podezření ze spáchání závažného přestupku v dopravě byl muž předán k dalšímu šetření kolegům z celorepublikové policie.“