„Vyšetřovatel Generální inspekce bezpečnostních sborů zahájil v těchto dnech trestní stíhání příslušníka Policie ČR,“ řekl Blesk.cz mluvčí inspekce Ivo Mitáček. Ten 29. října 2017 ve 2:10 ráno srazil u Masarykova nádraží tehdy teprve 21letou Míšu. Policista je obviněný z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, za což mu hrozí šestiměsíční až čtyřleté vězení nebo peněžitý trest.

Inspekce si nechala vypracovat dva znalecké posudky, které jsou součástí vyšetřování. Policista podle ní při jízdě po tramvajovém pásu nedbal zvýšené opatrnosti. „Nepřizpůsobil rychlost jízdy a nepoužil zvláštní zvukové a světelné výstražné zařízení, v důsledku čehož došlo ke srážce s chodkyní,“ upřesnil Mitáček.

Míša utrpěla vážná zranění na hlavě. „Záchranáři ji ošetřili, napojili na umělou plicní ventilaci a převezli do motolské nemocnice,“ uvedla pro Blesk.cz den po nehodě tisková mluvčí pražské záchranky Jana Poštová. Čtvrt roku po srážce pak matka dívky sdělila, že je její stav i nadále vážný. Zlepšil se, ale je vážný v tom smyslu, že má poškozený mozek, a to je zřejmě nevratné,“ řekla serveru tn.cz. „Nyní se s ní lékaři snaží pracovat, aby se mohla vrátit částečně do života.“

Fotogalerie
4 fotografie