Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zemanův večírek pro tisíc věrných stál půl milionu, nejvíc se „projedlo“

Video se připravuje ...
Autor: CTK, ivm - 
28. března 2018
18:25

Slavnostní koncert na Pražském hradě, který v půlce března uspořádal prezident Miloš Zeman pro své příznivce, stál přibližně 534 tisíc korun. Největší částku Hrad za akci zaplatil za raut, zjistil server Lidovky.cz. Oslav Zemanova znovuzvolení do funkce se ve Španělském sále zúčastnila přibližně tisícovka hostů.

Náklady na slavnostní akci zaplatí Hrad ze svého rozpočtu. „Pořádání výše specifikovaného koncertu je zahrnuto v rozpočtu Správy Pražského hradu,“ řekl ředitel Správy Pražského hradu Ivo Velíšek serveru Lidovky.cz, který o údaje požádal na základě zákona o svobodném přístupu k informacím.

Největší částku, 391 tisíc korun, stál raut v prostorách Rudolfovy galerie, Rothmayerova sálu a Nové galerie. Na dalších přibližně 113 tisíc vyšlo osvětlení a ozvučení koncertu. Nápoje a služby moderátora stály dohromady 30 tisíc korun. K celkové sumě 534 094 korun včetně DPH bude třeba přičíst ještě poplatek Ochrannému svazu autorskému, upozornily Lidovky.cz.

Vondráčková i Hůlka zpívali zadarmo

Podle Zemanova mluvčího Jiřího Ovčáčka je cena za akci odpovídající. „Jde o podobnou částku jako v uplynulých letech,“ řekl Ovčáček webu.

Koncert pro své podporovatele uspořádal Zeman ve Španělském sále 14. března, necelý týden po své druhé inauguraci. Na akci pozval kolem tisícovky příznivců. Mezi hosty byl například neúspěšný kandidát na prezidenta Petr Hannig, český letec z dob druhé světové války brigádní generál Pavel Vranský nebo bývalá předsedkyně Energetického regulačního úřadu Alena Vitásková.

Zemanovým příznivcům ve Španělském sále zazpívala Helena Vondráčková, Daniel Hůlka a Michal David. Umělci vystoupili před Zemanem zadarmo.

ellenic ( 29. března 2018 04:22 )

socan68

borka30 ( 28. března 2018 22:42 )

Kolik stál letošní Český lev, Filmový festival v Karlových Varech a další kulturní akce pro vyvolené určité lidi???????

ellenic ( 28. března 2018 21:19 )

obcane Pokud máš sám doma ovci, je to tvůj problém. Tady stála oslava půl milionu. Já nejsem žádný havlofašista, hlupáku .

ellenic ( 28. března 2018 19:48 )

Doufám, že si ten mejdan pro kamarády zaplatil ze svého, na zvýšení důchodů nejsou peníze, ale na hradní trachtace pro kámoše se vyhazuje . Vondráčková se jistě moc těšila .

y1xcvbnm ( 28. března 2018 19:36 )

no to si hosté do nosu moc nedali , každý za 500 Kč , v kavárně Slavia u Národního divadla, dva dortíky, dvě kávy a sodovka 560 Kč , tak co řešíte, kolik pak stál raut po vyhlášení Zlatého lva, kdy se hosté vraceli zlinkovaní jako carští důstojníci, to se nepíše.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa