„Výsledky nařízené soudní pitvy prokázaly, že se na smrti novorozeněte, chlapečka, podílela jiná osoba,“ informoval ve čtvrtek po poledni policejní mluvčí Tomáš Hulan. Z vraždy novorozeného chlapečka je obviněná 34letá žena. Hrozí jí až 20 let vězení nebo i výjimečný trest.

Kriminalisté událost dál prošetřují. „Je namístě občany v lokalitě, kde k nálezu došlo, ale i celkově, uklidnit. Případ je z lidského, laického úhlu pohledu vyřešený, nicméně kriminalisté budou k jeho definitivnímu objasnění provádět další procesní úkony, především znalecké posudky a znalecká zkoumání,“ dodal Hulan. Proč a jak žena vraždila, zatím kriminalisté nesdělili. Chlapeček údajně zemřel jen chvilku po porodu, už den před nálezem tělíčka prý děti ve výtahu viděly podezřelý balíček.

K hrůznému nálezu došlo ve středu kolem druhé hodiny v jednom z domů v Drimlově ulici. Svědci na chodbě našli igelitovou tašku, v níž bylo zabalené mrtvé miminko. Ihned zalarmovali policii i záchrannou službu. „Koroner ale bohužel domněnky potvrdil, děťátku nebylo pomoci,“ sdělila Blesk.cz mluvčí pražských záchranářů Jana Poštová.