„Na tísňovou linku pražských strážníků krátce před desátou hodinou dopoledne zavolal muž a uvedl, že v jednom z domů v Praze 3 spatřil dva muže, jak demontují jízdní kolo,“ uvedla mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová, jak celá lapálie začala. 

Muž následně zloděje upozornil, že na ně zavolá policii. „Klidně, konfidente!“ odvětili drze mladíci a pokračovali v rozdělané práci. Z místa pak zmizeli, to jim ale nebylo nic platné. „Vyslané hlídce strážníků pomohl operátor městského kamerového systému, který mladíky odpovídajícího popisu nalezl na rohu ulic Krásova a Husinecká,“ dodala Seifertová.

Ani jeden z mužů nedokázal strážníkům předložit doklad totožnosti. Strážníkům se navíc snažili namluvit, že kolo dostali od známého, nepřekvapili ovšem výmluvou, že jeho jméno ani bydliště neznají. Nedokázali ani rozumně vysvětlit, proč kolo rozebrali. „Jeden tvrdil, že potřeboval odmontovat pouze vidlici, druhý zase, že odmontovali obě kola, protože potřebovali dofouknout. Poslední verze byla, že ho rozmontovali, aby se lépe neslo. Na rámu byl zamčený čtyřčíselný zámek, jeho kombinace k odemčení však byla oběma mladíkům neznámá,“ dodala výčet nesmyslů, jimiž se zlodějové chtěli zachránit. To jim však nepomohlo, 17letí mladíci byli předáni Policii ČR.