Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Byla to poprava z osobní msty? A co hledá v okolí policie? 8 otázek v případu masakru na Ústecku

  • Autor: ljš - 
    10. 1. 2018
    05:00

    Policie se obrnila mlčením a otázníky tak zůstávají. Jaké scénáře se v případu brutální vraždy manželů Marie (†45) a Aleše S. (†63) v chatové osadě Český Újezd u Střížovic na Ústecku otvírají? Byl pachatel skutečně jen jeden? Znásilnil dceru před zraky rodičů, než je popravil? A co hledají policisté v rojnicích v okolí místa činu? 

  • 1.1. Kolik bylo pachatelů?

    Policie vyšetřuje vraždu na Ústecku, na místě byli tři mrtví. Policie vyšetřuje vraždu na Ústecku, na místě byli tři mrtví. | ČTK

    Prvotní informace zatím hovoří o tom, že je pachatel jedním ze tří mrtvých, kteří byli na místě činu nalezeni. Podle serveru iDNES.cz ho našli zastřeleného před chatou, spekuluje se o tom, že zřejmě po činu spáchal sebevraždu.

    Už v prvních hodinách se však objevila zpráva, že s ním byl na místě činu také komplic, kterému se podařilo utéct. Policie však tuto informaci nepotvrdila. Tuto verzi navíc zpochybňuje skutečnost, že kriminalisté nevydali žádnou pátrací relaci, nezavedli v oblasti kontroly apod. 

  • 2.2. Došlo ke znásilnění?

    Policie vyšetřuje vraždu na Ústecku, na místě byli tři mrtví. Policie vyšetřuje vraždu na Ústecku, na místě byli tři mrtví. | ČTK

    Jednou z prvních informací, které se k případu objevily, byla spekulace o tom, že policisté na místě vyšetřují také znásilnění. Obětí měla být starší z dcer obou manželů. Podle serveru Novinky.cz ji měl vrah zneužít přímo před zraky rodičů a pak je oba popravit. Státní zástupce Vladimír Jan řekl, že „jedna z poškozených je mladistvá“, což by podle serveru iDNES.cz mohlo nepřímo potvrzovat právě verzi o znásilnění.

  • 3.3. Bylo to osobní?

    Podle místních byli v chatě v Českém Újezdě zavražděni manželé Aleš a Marie S. Podle místních byli v chatě v Českém Újezdě zavražděni manželé Aleš a Marie S. | Facebook.com

    Základní otázkou v případu je však to, co bylo motivem brutálního činu. Podle ČTK a Ústeckého deníku je pachatelem starší muž s bohatou kriminální minulostí, který měl na svědomí řadu drobných krádeží. Nabízela se proto verze, že ho rodina přistihla při krádeži. Brutalita a provedení činu však nahrávají spíše verzi, že vrahova motivace mohla být osobní a mohlo tedy jít o pomstu. Spekuluje se například o tom, že by vrahem mohl být Mariin údajný zhrzený milenec.

  • 4.4. Kdo přivolal pomoc?

    Policie vyšetřuje vraždu na Ústecku, na místě byli tři mrtví. Policie vyšetřuje vraždu na Ústecku, na místě byli tři mrtví. | ČTK

    K brutálnímu útoku mělo v chatové osadě dojít z neděle na pondělí. Policisté na místo dorazili v pondělí časně ráno a zatím neuvedli, kdo je na místo přivolal. Podle zdroje Ústeckého deníku to byl jednadvacetiletý syn zavražděných, kterému se kolem čtvrté hodiny ranní podařilo dostat z pout a přivolat pomoc.

  • 5.5. Konopí jako motiv?

    Policisté na místě vraždy v chatové kolonii u Střížovic Policisté na místě vraždy v chatové kolonii u Střížovic | Aktu.cz

    Podle informací Blesku zabitá žena pracovala v domově pro seniory a otec byl inženýr. Lidé z okolí tvrdí, že pěstoval na své zahradě konopí. „Byl to takový samoléčitel. Když jsem mu řekl, že mě čeká operace, radil mi, ať na ni nechodím, že mě vyléčí sám,“ řekl jeden ze sousedů. Někteří z nich se kloní k tomu, že právě pěstování marihuany mohlo být motivem útoku.

  • 6.6. Jak se vrah dostal do domu?

    Pachatel se na pozemek chaty patrně dostal přes díru v plotě od souseda. Pachatel se na pozemek chaty patrně dostal přes díru v plotě od souseda. | Jana Ulrichová

    Zatím není jasné ani to, jak se vrah dostal do domu. Podle některých informací ho rodina znala a vpustila do domu dobrovolně, Ústecký deník ale citoval jednoho ze sousedů, z jehož svědectví vyplývá, že pachatel nebo pachatelé do domu vnikli násilně. „Ti darebáci mi udělali v neděli v noci díru v plotě a prošli mojí zahradou až k chatě předsedy. Musím to opravit,“ řekl.

  • 7.7. Sebevražda?

    Policie vyšetřuje vraždu na Ústecku, na místě byli tři mrtví. Policie vyšetřuje vraždu na Ústecku, na místě byli tři mrtví. | ČTK

    Pokud je třetím mrtvým skutečně pachatel, nedá se stále s určitostí říct, jak zemřel. Nejčastěji se hovoří o sebevraždě, kterou měl spáchat po otřesném činu před domem. Pokud však nebyl na místě činu sám, mohl zemřít také rukou svého kumpána. 

  • 8.8. Co hledají policisté v okolí?

    Policisté v rojnicích prohledávají okolí místa činu. Policisté v rojnicích prohledávají okolí místa činu. | FTV Prima

    Policisté okolí chaty, v níž rodina trvale žila, pročesávali celé pondělí a vrátili se tam i o den později. Co hledali, se dalo vyčíst z jejich komunikace, kterou zachytila televize Prima. Zřejmě se stále snaží zjistit, zda byl vrah na místě činu sám a kudy přišel. „Hlavně koukejte na stopy a vy krajní na narušenost plotu,“ řekl policista, který velel jedné z rojnic. Muži zákona si kromě otisků bod v blátě všímali také nedopalků cigaret.

    Nelze zcela vyloučit, že policisté hledají i vražednou zbraň. Pokud byl však pachatel pouze jeden a spáchal sebevraždu, byla zbraň již nalezena u jeho těla. 

meggie05 ( 10. ledna 2018 19:34 )

To je Kocourkov..kdy se to stalo,vzdyt to uz je par dni a oni nevi,kdo je ta mrtvola pred domem? Tak to uz je trochu silna kava,ne? Jejich deti nebyly ve veku batolat..tedy mluvit umi Kvuli marihuane,kterou si pestoval na zahrade? Logicky..pokud by mu chteli tu urodu tam posbirat..pockaji v noci az bude tma v dome..narezou si ji a klidnym krokem odchazeji..jiste by nepostrileli manzele a pak si ji sli narezat?

meggie05 ( 10. ledna 2018 19:26 )

Ptaji se nas co hleda policie v okoli? Co asi? Vrazednou zbran..nebude to nahodou ta spravna odpoved?

ninga ( 10. ledna 2018 11:55 )

Zdejším diskutérům se zavařily závity, protože ZASE NIC! KUWA! Vrahem není migrant Takže nová verze je, že pokud je vrahem SLUŠNÝ ČECH, oběti si za to mohly samy.

jany ( 10. ledna 2018 10:40 )

tak jiste ze neni ocekavatelny, ze by vrahoun NAHDNE brousil po opistenyhc chatovych koloniich, jestli jako nahodou nenajde rodinku ktera tam poklidne chatari, a ze sportu by vyvrazdil koho najde

villon ( 10. ledna 2018 09:08 )

Prej si vzal šprcku, aby oblaf policajty. Profík...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání