„Obyvatelé tak mohou přímo rozhodovat o části financí obvodu a navrhnout změnu k lepšímu. Může jít o umístění lavičky, vybudování nového hřiště či hudební festival," uvedla mluvčí radnice Martina Gavendová.

Projekt nazvaný Společně tvoříme Jih chce radnice představit na několika informativních setkáních s občany. Na první mohou zájemci přijít v pondělí 3. dubna od 17.30 do kulturního domu K-Trio.

„Na setkáních se občané dozvědí, jak postupovat, pokud mají nějaký návrh na zlepšení života v našem obvodu. Poradíme jim, jak vyplnit přihlášku, seznámíme je také s dalšími důležitými informacemi,“ uvedla místostarostka Hana Tichánková (ANO). Obvod už začal pracovat na některých projektech, které uspěly v minulém ročníku akce. Například na zastávkách Dvouletky v Hrabůvce byly v březnu nainstalovány dvě lavičky pro cestující čekající na autobusy.

Návrhy na vylepšení života v obvodu budou moci zájemci podávat v květnu a červnu. Na podzim pak lidé vyberou nejlepší nápady, které pak obvod v následujícím roce uskuteční. Obdobně jako Jih postupují v Ostravě i další městské obvody, například Poruba nebo Mariánské Hory a Hulváky.