Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zkáza letu 4U9525: Jak chtěl kopilot-vrah maskovat svou chorobu

Autor: dce - 
29. března 2015
05:01

Moc dobře věděl, že jeho nemoc znamená konec pro jeho kariéru. A tak se rozhodl, že za to zaplatí celá posádka letadla airbus – 149 nevinných lidí. Jak dlouho ale o své nemoci věděl – nesnažil se ji svým nenápadným chováním jen zamaskovat?

Andreas Lubitz. Jméno, které zná celý svět. Zabil sebe a další 149 lidí v jedné z největších moderních masových vražd v Evropě. A vše kvůli zničenému snu. Lubitz snil o tom, že bude pilotem. Svou práci miloval, ale nemoc mu měla zabránit ji vykonávat. Nemocný zrak by ho připravil o jeho jedinou touhu, a tak se rozhodl, že kvůli tomu potrestá i nevinné lidi.

Všichni si myslí, že šlo o náhlý popud mysli. Nic nebylo plánováno, ale... Ale Lubitzova přítelkyně vypověděla, že již dávno mluvil o hrozném činu, díky kterému jeho jméno budou znát lidé na celém světě. Zdálo se mu o pádu letadla – ze spaní totiž křičel „pomoc, padáme“. Věděl tedy o své nemoci již dlouho a snažil se ji jen zamaskovat? 

1. Vyprávěl o svých snech

Lubitz doslova básnil o svých snech pilotovat letadlo. Jeden z jeho přátel dokonce vypověděl, že pokud by Andreas neudělal pilotní zkoušky, zemřel by. Lubitz toužil pilotovat boeing 747 nebo airbus 380, vypověděl jeho kolega, pilot z Germanwings, který s ním v kokpitu seděl při letu před třemi týdny.

2. Před několika týdny koupil dvě drahá auta

Lubitz si koupil dvě luxusní Audi – jedno pro sebe a jedno pro svou později už ex-přítelkyni. Chtěl snad, aby to vypadalo, že má plány do budoucna?

3. Fotil si bezstarostné selfie

Jen pár dní před smrtí Lubitz uveřejnil pár selfíček, na kterých vypadá zcela spokojeně. Dokonce i jen pár minut před masovou vraždou, kterou spáchal, se choval klidně. Podle záznamů z černé skříňky si s pilotem letadla povídal a působil zcela uvolněně.

4. Zničil neschopenku

Nejdrsnější zpráva. Vyšetřovatelé u Lubitze doma našli dvě zničené neschopenky od dvou různých lékařů. Byly navíc staré několik dní, ale jeho zaměstnavatel o ničem nevěděl. Lubitz tak i přes doporučení lékařů dál pracoval!

5. Tajil vyšetření

Podle všeho trávil Lubitz mnoho času po nemocnicích. Byl veden jako stálý pacient a dle dostupných informací nebyly jeho problémy psychického rázu. Později vyšlo najevo, že Lubitz měl problémy se zrakem – o jak rozsáhlou vadu se jednalo, není známé – donutila ho ale, aby zabil sebe a dalších 149 nevinných lidí!

eva666 ( 30. března 2015 07:05 )

To ale byla rychlost, s jakou tou nehodu vyřešili. V jiných případech trvá měsíce, než se řekne oficiální důvod a tady to snad vyšetřoval Shimanski... také tomu nevěřím, moc rychle našli viníka a teď už neřeší nic jiného, než že je Lubitz vrah....

ixtlil ( 30. března 2015 01:04 )

tak mu přišijí, že byl duševně nevyrovnaný se svou orientací a proto se rozešel se svou přítelkyní, jsa gay, aby to nemusil "vysvětlovat" a flirt s letuškou že byl za účelem zakrytí své orientace. Tak takhle se již nemůže bránit a vše co fízli "najdou" bude pravda ikdyby nebyla. Ostatně, do notebooku mu mohou "doinstalovat" vše co bude v jeho neprospěch, nikdo neprokáže opak, když budou chtít fízli lhát tak nikdo proti jejich lhaní většinou nic nezmůže. Takže se tam klidně může "objevit," že tohle plánoval a "najdou" to v nějakém souboru. Dejme tomu, ale že má notebook zašifrovaný, tak budou musit vymyslit něco jiného, případně se najde prostě nějaký jiný notebook. Nikdo nebude chtít přiznat, zejména ne úřady, odpovědnost, že hlavní příčinou bylo, že on jen zkolaboval a pro "bezpečně" zavřená vrata do kokpitu nešlo provést opatření proti pádu. Bude tudíž velmi nepříjemné, kdyby se zjistilo, že ve chvíli, kdy neodpovídal na údery do dveří, nebyl při smyslech a ještě k tomu ne ze své viny, ale třeba kvůli otravě inhalací nějaké uniklé látky či dekompresí "bezpečně" zavřené kabiny.

ixtlil ( 30. března 2015 00:53 )

Řekl bych, že to jsou jen nesmyslné konstrukce. Když šel tedy vyzvednout nové auto, tak asi nebylo pozorováno, že by v důsledku údajné oční vady to natankoval do jiného auta nebo jel na červenou nebo se netrefil do vrat, na způsob ožralých českých poslanců, nebo že by na způsob Zemana zakopl při chůzi o neexistující překážku. Takže kdyby blbě viděl, asi by to na něm zpozorovali kolegové, tohle zakrýt nejde. Takže dle mne jen hledají, na koho toto hodit. Dále to že neotvírá dveře kokpitu neznamená, že to bylo úmyslně. Mohl být v té chvíli ve skutečnosti jen bemocně uvězněn, jsa zkolabovavší. A podobně byl před dveřmi uvězněn i jeho kolega. Takže hlavní příčinou zkázy letadla jsou idioti z úřadů, kteří v důsledku bezpečnosti "zařídili", aby byly zabedněné dveře do kabiny. Tak ted si tu "bezpečnost mohli naplno vychutnat, jistě bude nepříjemné vysvětlovat pozůstalým, proč kvůli bezpečnosti nešly otevřít dveře a letadlo šlo k zemi, No není nad takovou bezpečnost. Taže vrahem jsou úřední ksindlové to je skutečný masový vrah, ne Lubitz, ten je jen obět, žádný důkaz, že úmyslně poslal letadlo k zemi ani není a nejspíš to snad ani vyřadit nejde, jelikož protože let je předprogramován, tak snížit výšku tam, kde není letiště nejspíš ani nejde, není to vojenská stíhačka. Spíš to je technická závada a fízli ted zoufale hledají, jak to na něj hodit, jasně, hodit to na toho před dveřmi nejde, byl na WC, kdyby ale šlo letadlo dolů i s oběma piloty za dveřmi, tak budou hledat , na koho z obou to lépe hodit, možná by dokonce vyšel hůř ten druhý, teď musi za každou cenu stačit ten mladý(=další pachatel není k mání). Žádný přímý důkaz, že vědomě poslal letadlo dolů za plného vědomí, neexistuje a platí presumpce neviny. Zatím ale fízli hledají pouze důkazy, komu to přišít. Úplná klasika.Takže chytají i kdejaké kecy. Tohle by šlo ušít skoro na každého. Takže když mu najdou v notebooku bez jeho vědomí staženou homosexuální erotiku, což se může stát i bez vědomí dotyčného , tak mu přiši

gogo ( 29. března 2015 16:28 )

Média jsou mocná a dav stále zmanipulovatelnější. To je naprosto jisté. A na př. v Americe je to již 100%tní. Tam již za lidi média přemýšlejí zcela. Takže, pokud by v tomto případě bylo něco jinak, než je nám naservírováno, dav uvěří mediím. A mocní tohoto světa jsou si toho dobře vědomi..

gogo ( 29. března 2015 16:24 )

Plave tam toho více v tom víně, co nám nalévají...

Zobrazit celou diskusi