Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Statisícový příjem Nagyové: Plat si počítala sama! Je to šarmantní dáma, říká Nečas

Nagyová si u Petra Nečase údajně sama sestavoval podklady k vypočítávání platu. A Nečas ji posílal za kmotry
Nagyová si u Petra Nečase údajně sama sestavoval podklady k vypočítávání platu. A Nečas ji posílal za kmotry  (Autor: Archiv Blesku, ČTK)
Autor: map, simao - 
26. června 2013
18:30

Podklady pro výplatnici si psala pravá ruka premiéra v demisi Jana Nagyová sama, vyšlo najevo u dnešního soudu kvůli zveřejnění výše jejích odměn. Petr Nečas však také odhalil, že Nagyová u něj měla speciální úkoly - vysílal ji za kmotry! "Je to při společenské komunikaci velmi šarmantní a příjemná dáma," vysvětloval Nečas.

Šéfka sekretariátu Petra Nečase, která je nyní ve vazbě, měla základní plat kolem 30 tisíc korun. Mzda se jim ale díky odměnám a příspěvkům zvýšila až na 273 tisíc hrubého.

Sama si sestavovala podklady pro plat

Jak moc pracuje, si přitom Nagyová vykazovala podle účetní úřadu vlády výhradně sama. Vyšlo to najevo u soudu, kde se exšéf rozvědky Karel Randák zpovídal z toho, že údajně zveřejnil její stotisícové odměny.

Randák se brání, že se o obřích odměnách Nagyové dozvěděl až z médií. Podle něho celé obvinění souvisí se zveřejněním kauzy vysávání peněz z pražského dopravního podniku. V ní figuroval lobbista Ivo Rittig, který měl podle Randáka těsný vztah s Janou Nagyovou.

A právě vztah mezi kmotry a Nagyovou se snažil rozkrýt premiér v demisi Petr Nečas. Prý svou pravou ruku za kmotry sám záměrně posílal, aby u nich vyzvědala zákulisní informace z pražského dění.

Nečas: Od kmotrů přinášela mnoho informací

"Setkání (s kmotry) měla společensko-konverzační charakter a nešlo o žádná jednání. Podporu pro mne u nich paní Nagyová v žádném případě nevyjednávala," tvrdí nyní Petr Nečas o setkávání Nagyové s kmotry Janouškem a Rittigem pro server lidovky.cz.

Nečas brání Nagyovou s tím, že mu přinesla velké množství informací a pomohla mu omezit vliv kmotrů na ODS. Nagyová se přitom podle něj sešla s obrovským množstvím lidí, nejen s Janouškem a Rittigem. "Oni se mohli tvářit důležitě, machrovat po Praze, že se potkali s pravou rukou premiéra. To byl jejich profit. Navíc je paní Nagyová při společenské komunikaci velmi šarmantní a příjemná dáma. To mnoha mužům lichotilo," tvrdí Nečas.

itartas ( 7. července 2013 08:22 )

merrylou212: běž někam s ím jak žijí důchodci, matky s dětmi a invalidé, to nikoho nikdy nezajímalo, podívej se zpátky na Havla, co nakecal a co se stalo! Se vzpamatuj, koho to zajímá nějací občané, však jste chtěli kapitalismus, tak to je jeho tvář!

itartas ( 7. července 2013 08:20 )

kajman1: neponížil manželku, ale sebe!

itartas ( 7. července 2013 08:19 )

hejhej: se vzpamatuj, všude si platí své konkubíny ze státní kasy, funguje to tak tam, u policie, na soudech, na obecních úřadech...odkud jsi spadnul, z Marsu?

itartas ( 7. července 2013 08:17 )

Takové lži, nikdy si nemohla počítat plat sama. Nikde na světě si ve státní službě nikdo nepočítá sám plat, od toho jsou mzdovky. Byla zařazena dle funkce do nějaké platové třídy, plus příplatky a samozřejmě prémie či odměny ji musel navrhovat její nadřízený, tedy premiér, normální postup. Ona sama sobě si nikdy nic navrhnout nemohla, zase nebudeme věřit báchorkám, které nám tady Blesk podsouvá.

hejhej ( 29. června 2013 15:54 )

kajman: Ponížil i sebe,když si začal s děv/kou.

Zobrazit celou diskusi