Úterý 30. dubna 2024
Svátek slaví Blahoslav, zítra je Svátek práce
Polojasno 23°C

Prezident Zeman chtěl řešit Kajínka: Kvůli Nagyové to neudělal!

Autor: Vera Renovica, Radek Lain - 
23. června 2013
14:07

Chtěl projednat případ nejslavnějšího českého vězně Jiřího Kaínka (52).Místo toho ale musel s ministrem spravedlnosti diskutovat kauzu zatčené milenky premiéra, Jany Nagyové (48). Blesku to exkluzivně řekl prezident Miloš Zeman!

I u Zemana, který se prezidentské role ujal na začátku března, už stihl na doživotí odsouzený dvojnásobný vrah Jiří Kajínek žádat o milost. Na citlivou strunu mu nezabrnkal. „Nechal jsem si vypsat trestní rejstřík pana Kajínka a z toho jsem samozřejmě zjistil, že ještě před tou vraždou dvou podnikatelů v Plzni zdaleka nebyl nějaké neviňátko,“ řekl Nedělnímu Blesku prezident.

Nová hlava státu institut milosti využívat nechce, je podle něj přežitkem. Uvažuje však o obnově procesu. Jenže… brzdí ho zádrhel, který nikdo nečekal: razie na Úřadu vlády, po níž skončila v klepetech i tajemnice a údajná intimní přítelkyně odcházejícího premiéra Petra Nečase (48, ODS).

„Chtěl jsem právě s ministrem spravedlnosti Pavlem Blažkem probrat možnost nikoliv udělení milosti ale obnovení procesu, a to pokud možno před jiným soudem, než je soud plzeňským, protože tam může platit námitka podjatosti. No a vidíte: setkal jsem se s Pavlem Blažkem a místo Kajínka jsme museli řešit akci v souvislosti s paní Nagyovou,“ vyprávěl Zeman.

Jak to tedy s Kajínkem, který je za katrem už 15 let, dopadne, se ještě uvidí…

Video  Co si Miloš Zeman myslí o případu Kájínek  - Blesk.cz
Video se připravuje ...

Čtěte deník Blesk! Již v v úterním vydání: Velký rozhovor s prezidentem Milošem Zemanem!

itartas ( 7. února 2014 20:42 )

Ten kdo ví jak fungují naši státní zástupci ve vztahu k vyšetřovatelům tedy k Policii a kteří udělají přesně to co dozorující orgán bude po nich požadovat, tak lze zcela s jistotou říci, že v tomto státě lze postavit před soud kohokoliv a odsoudit ho za cokoliv třeba i za vraždu.Stačí pár falešných svědků a je to! Vždyť u našich soudů svědci lžou jako když tiskne.

dobrotka ( 24. června 2013 02:04 )

Nevim, proc bych mela byt zamilovana. Proc obracis vec na uplne jinou rovinu? Pro tebe je to tak nepochopitelne, ze mi jde o spravedlnost??? Ze v tomhle pripade sama policie se dopustila cele rady pochybeni a jak TED chces ziskat nejake dukazy, kdyz uz je sehnat jednoduse nejde? V KOHO zajmu policie takhle slendriansky postupovala???? V KOHO zajmu je, aby soudce z tak chabych duvodu odsoudil nekoho na dozivoti?????? Propojeni justice, policie a podnikatelu v Plzni je vice nez zrejma. Ano, jasne, dukazy nemam, ale vim, ze mam pravdu. Je mi to ho.vno platne, protoze uz to maji dobre osetreno! Policiste pri vyslesich LHALI a nejvice Jaroslav Krondak, Jan Mikes i Ladislav Kaderabek!!!! V CIM zajmu je, aby se vec nevysetrila poradne? Jak to, ze z neprimych dukazu je nekdo odsousen na dozivoti a nekdo jiny je za vrazdy osvobozen????? NE!! Utahuj si ze mne jak chces, ja proste plzenske justici a policii neverim, ze pripad radne vysetrila, aby nebylo pochyb o takovem trestu!!!! Cili obracene, kdyz neverim justici a policii, verim Kajinkovi!

dobrotka ( 24. června 2013 01:51 )

Ani spis NENI smerodatny! Si tam polisi dali takove veci, aby jim to vyhovovalo. A veci, ktere by nahodou mohly svedcit v Kajinkuv prospech tam proste NEJSOU, takze s celym spisem si tak muzes - vis co! Vytrit!!!!!

dobrotka ( 24. června 2013 01:48 )

Klidne ti to reknu. Ani jednou. Pomohlo ti to?

dobrotka ( 23. června 2013 22:37 )

A ty si myslis, ze do plzenskeho propletence - vrazdici policajti-prachati podnikatele a uplatne justice se da jen tak prijit a rict, ze nemaji pravdu?Policajti sami RADU dukazu nevysetrili a nezajistili. PROC ASI???? Ano, Kajinek ma maslo na hlave, protoze to neni zadne nevinatko s tim jeho trestnim rejstrikem! Ale nevrazdil!!!!!

Zobrazit celou diskusi