Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Orangutan se něžně stará o opuštěná lvíčata

Lvíčata se nejraději ze všeho mazlí se svým novým tátou
Lvíčata se nejraději ze všeho mazlí se svým novým tátou  (Autor: Isifa.com)
Autor: INT, jen, Krvs - 
4. září 2010
00:20

Láskyplnou mateřskou péči nic nenahradí. Co ale dělat, když maminka není? Dvě osiřelá lvíčata mají jasno. Matku jim nahrazuje orangutan, který se o mláďata s láskou stará jako o vlastní!

Třicetidenní lvíčátka Skukuza a Simh byla mámě odebrána po narození. Ošetřovatelé je sice pravidelně krmili, nepřetržitý dozor nad divokými lvíčky ale držet nemohli. Dostali proto originální nápad. Zkusili dát lvíčata do péče tříletého orangutana Hanamy!

Profesionální chůva

A mláďata si hned získala jeho srdce. „Je moc chytrý a citlivý, lvíčat se starostlivě ujal,“ popsal ředitel safari v Myrtle Beach v USA Bhagavan Antle, jak se orangutan se lvíčky spřátelil.

Z Hanamy je teď profesionální chůva. Na lvy stále dohlíží, a když zlobí, důrazně je usměrní. „Nejraději ale jen tak leží a něžně se spolu mazlí. Mají se moc rádi,“ popsal ředitel soužití orangutana a lvíčat, které ale za půl roku, až lvi vyrostou, skončí.

Orangutan Hanama si vzal měsíc stará lvíčata Skukuzu a Simha do péče Orangutan Hanama si vzal měsíc stará lvíčata Skukuzu a Simha do péče | Isifa.com

Zobrazit celou diskusi