Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Neobvyklá přátelsví ve zvířecí říši

Tygříci si Anjanu zamilovali
Tygříci si Anjanu zamilovali  (Autor: Profimedia.cz)
Autor: INT, vk, han - 
21. května 2010
09:15

Pohádku o pejskovi a kočičce zná snad každé malé dítě. Někdy však neobvyklá přátelství mezi zvířaty vznikají i ve skutečném životě. Makak tulící se k holubovi, kočka, která se s mateřskou láskou stará o veverčí mládě, tygr, který laškuje s vlkem... Neuvěřitelné páry mají jedno společné. Mimořádně silné pouto jim většinou vydrží až do konce života.

Tygr, co vyje s vlkem

 

I když se šelmy kočkují, jedna na druhou nedá dopustit I když se šelmy kočkují, jedna na druhou nedá dopustit | Profimedia.cz

Nezvyklou dvojicí se může pochlubit také zoo v Jižní Karolíně, která teď návštěvníky láká na dva kámoše, tygra a vlka. Pošťuchují se stejně jako sourozenci. Při hraní se sice mláďata koušou a škrábou, ale jinak by se samou láskou »sežrala«.

 


 

Hezké sny, veverko

 

Kočka se stala mámou veverky Kočka se stala mámou veverky | Profimedia.cz

Když její páníčkové z kolumbijské Bogoty donesli domů zraněné mládě veverky, jejich kočka Firulais ožila. Konečně nový přírůstek. Okamžitě se veverky ujala a od první chvíle se o ni láskyplně stará. Kromě svých koťat tak veverčátko krmí, umývá a dokonce s ním sdílí jeden pelíšek.

 


 

Můj kámoš ovčák

 

Jen se tak trochu přitulit a zahřát Jen se tak trochu přitulit a zahřát | Profimedia.cz

Když byly tygříkovi Kinwahovi z australské zoo tři měsíce, padl si loni v září do oka s německým ovčákem Rumblem. V domě jedné z ošetřovatelek se skamarádili. Bohužel tohle přátelství bylo jen dočasné. Tygr ovčáka už dávno přerostl…

 


 

Viď, že mi neuletíš?

 

Nezvyklé přátelství opičky a holuba Nezvyklé přátelství opičky a holuba | Profimedia.cz

V čínské rezervaci na ostrově Nej-ling-ťing žije na dva tisíce opuštěných opiček makaků. A jeden z nich měl velké štěstí. Takhle najednou potkal kamaráda. A možná jsou spolu dosud, pokud se holoubkovi nezapálila křidélka.


 

Přidej, plazíš se jak želva

 

To je odvoz, panečku To je odvoz, panečku | Profimedia.cz

Když želva Myrtle (15) zkřížila cestu aligátorce Georgii (9), překvapivě neskončila v jejím žaludku, ale holky si padly do oka. Jdou spolu životem ruku v ruce, a když už je želva unavená, hupne si Georgii na záda a nechá se vozit.

 


 

Podrbej mě za ouškem

 

Tygříci si Anjanu zamilovali Tygříci si Anjanu zamilovali | Profimedia.cz

Šimpanzice Anjana z institutu ohrožených druhů v Jižní Karolíně dojala před dvěma lety celý svět. Stala se náhradní mámou dvojčátek bílých tygrů. Krmila je z lahve, mazlila se s nimi a samotní tygříci si ji zamilovali. Bolestné bylo jejich loučení. Když dvojčátka vyrostla, museli se s Anjanou rozloučit.

 


 

To jsem z toho čuník

 

Tak kdo je tady pánem domu Tak kdo je tady pánem domu | Profimedia.cz

Britská rodina si nemůže stěžovat na nedostatek domácích mazlíčků. Ke kočce a psovi, které měli, jim přibyla ještě skupinka zakrslých prasátek. Jen co se zvířátka očichala, padla si do oka. Od té doby spí v jednom pelíšku a hodují ze společné misky.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi