Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Oblačno 16°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Tahle ptáčata přijela do Plzně v kamionu

Autor: zb - 
19. července 2010
20:02

Kuriózní případ řešili plzeňští zvířecí záchranáři. Volali jim totiž řidiči kamionu, že potřebují pomoc. Když totiž nakládali v Plzni dřevomateriál, zjistili, že na spodní straně návěsu je hnízdo s hladovými ptáčaty.

„Návěs zapřáhli ve Stodě na Plzeňsku, kde stál delší dobu. Když v Plzni rozvazovali plachtu, uslyšeli pípání,“ řekl Blesku zvířecí záchranář Karel Makoň. Hnízdo se třemi asi týden starými mláďaty rehka domácího bylo na podvozku dobře schované a nebylo na první pohled vůbec vidět.

Ptáčat se ujali zvířecí záchranáři

„Vylíhnout se musela ve Stodě a nečekaně bez rodičů odjela s kamionem do Plzně. Pokud by se tirák obratem vrátil do Stodu na své místo, s největší pravděpodobností by rodiče mláďata opět našli, dokrmili a vyvedli,“ dodal Makoň.

Takhle se ptáčátek ujali zvířecí záchranáři. „Už se starám o sýkorku a zvonka. Teď mám navíc ještě tři hladové krky rehka,“ směje se Anna Šebková ze Záchranné stanice živočichů v Plzni.

ertepla ( 20. července 2010 11:47 )

i mě se bude líp spát...pěkný čin, ale tolik řádků v tisku to vzalo ...chlapi, nic proti vám...jiní tvrďáci by je vhodili do příkopy....pěkné, ale stačí

carodejnice398leta ( 19. července 2010 23:33 )

miloučké,čisťoučké,potěšující a dojemné(ti "tvrdí" chlapi,co je jejich "chleba"dálnice-jak tam hledají,odkud jde pískot... )a vůbec,ta nicotná událostička s dobrým koncem--ne,já si nenaříkam v tomhle případku na okurkovou sezonu,naopak,ůjde se mi líp spát...

Zobrazit celou diskusi