Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vídeň: Matka (40) porodila v divadle!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: ČTK, mivr - 
27. listopadu 2010
18:40

Zřejmě nejdramatičtější představení svého života absolvovala v pátek divačka ve vídeňském divadle Burgtheater, když během něj přivedla na svět dítě. Matka i novorozeně jsou v pořádku.

Žena byla ve vysokém stupni těhotenství a sledovala z lóže známé drama Jeana Racina Faidra. Zatímco scéna vrcholila, přišly na nastávající matku porodní bolesti. Žena ještě stihla dojít do vestibulu, kde se jí ujala vrchní uvaděčka a divadelní lékař, kteří zařídili vše potřebné pro vytvoření provizorního porodního sálu. Ještě před koncem představení porodila žena zdravého chlapce.

Dostane lístky

Rodičce přišel osobně gratulovat ředitel divadla."Je to dobré znamení před Vánocemi, když se v divadle narodí dítě," prohlásil s přesvědčením. S matkou pak ještě žertoval o tom, že by se syn měl jmenovat Hippolytos nebo Théseus podle postav, které se vyskytují právě v představení Faidra.

"Zasadím se o to, aby jeho vazba na naše divadlo měla pokračování," přislíbil dále ředitel. Pokud dodrží slovo, chlapec by měl v dospělosti od divadla dostat doživotní předplatné.

Zobrazit celou diskusi