Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nehoda polského autobusu: Může za ni policistka?!

Červený mercedes řídila policistka
Červený mercedes řídila policistka  (Autor: Fakt.pl)
Autor: ČTK, INT, vk, jos - 
28. září 2010
17:07

Červený mercedes, který na jihovýchodě berlínského dálničního okruhu v neděli dopoledne narazil do polského autokaru, řídila podle německých médií policistka! Důvod její rychlé jízdy? Jela si prý do Polska koupit levné cigarety!

Německá řidička osobního auta Beatrice D. (37) s berlínskou registrační značkou ztratila nad vozem kontrolu a střetla se s autobusem, který poté narazil do mostního pilíře.

Není jasné, zda žena ztratila nad řízením kontrolu kvůli únavě, nepozornosti nebo dešti. Podle německého deníku Berliner Zeitung se však jedná o policistku, která si jela do Polska levně nakoupit. Při nehodě utrpěla vážná zranění a byla v šoku. Musela proto být hospitalizována na psychiatrii.

Při nehodě, která se stala v neděli, zemřelo třináct lidí, třicet osm dalších bylo zraněno, z toho osmnáct vážně. Policie prozatím zjistila totožnost šesti mrtvých lidí. Na včerejší den byl v Německu i v Polsku vyhlášen jednodenní státní smutek. K vyšetření příčin nehody byla také včera vytvořena společná německo-polská skupina odborníků.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi