Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Šílenec v Polsku: Chci zabít Kaczyńského!

Jaroslaw Kaczyński se mohl stát obětí zfanatizovaného muže.
 (Autor: ČTK)
Autor: jaj, ČTK - 
20. října 2010
09:33

Do kanceláře polské strany Právo a Spravedlnost (Pis) vnikl šílenec a začal vraždit. Jednoho muže zastřelil, druhý leží v težkém stavu v nemocnici. Starší muž vnikl do kanceláře s jasným cílem - najít a zlikvidovat Jaroslawa Kaczyńského!

Šéf konzervativní PiS a bývalý premiér Jaroslaw Kaczyński v útoku vidí vyústění údajné nenávistné kampaně vlády vůči jeho opoziční formaci. Dle svědků dvaašedesátiletý muž v kanceláři vykřikoval: "Nenávidím Právo a spravedlnost, chci zabít Kaczyńského!" Při tom kolem sebe zběsile střílel.

Útočil pistolí i nožem

Kulka zasáhla Marka Rosiakema - asistenta europoslance za PiS Janusze Wojciechowského. Risiakem na místě zemřel. V nemocnici leží děvetatřicetiletý muž, kterého útočníkl napadl nožem. "V Lodži, zemřel muž místo mě!" reagoval Kaczyński při tiskové kanceláři.

Z rozpoutání "tažení proti PiS" Kaczyński obviňuje premiéra Donalda Tuska z liberální Občanské platformy. "Každé slovo, které bude pokračováním této kampaně, a je jedno, kdo ho řekne, bude prostě výzvou k vraždám," myslí si Kaczyński.

Šéf konzervativní PiS a bývalý premiér Jaroslaw Kaczyński v útoku vidí vyústění údajné nenávistné kampaně vlády vůči jeho opoziční formaci.

satanklaus ( 20. října 2010 12:55 )

...jakým právem Blesk zrušil diskuzi ke kauze Vítkov?......... ...já v tom vidím rasistický podtext......... ...je zde odepřena bílé rase možnost vyjádřit se k bezprecedentní nespravedlnosti ...tohle je na žalobu.......

e.44 ( 20. října 2010 11:54 )

S tvýn vzkazem souhlasím!!! Na Novinkách je diskuse v plném proudu (přes 600 příspěvků). Je tam poukazováno na nemyslně tvrdé tresty v této kauze oproti trestu za zabití nemluvněte, na nesmyslně nadsazenou nebezpečnost pachatelů oproti mafiánům, kteří také dostávají směšné tresty. Lidem stále víc vadí, jak se píše o téhle zmanipulované kauze a o brutálních napadeních "bílých" lidí cikány nikde ani čárka. A mě nezbývá, než s těmito názory plně souhlasit. A nedá mi to. Blesku ještě jeden vzkaz ode mě: Jste ubohý podělaný zbabělci!!!

smrk ( 20. října 2010 10:32 )

Ono na něj taky dojde

smrk ( 20. října 2010 10:31 )

Máš sice pravdu, ale je to zbytečný - na jednu stranu Blesk dělá věci nad kterými zůstává rozum stát a na druhou stranu to je spolek posránků, kteří mají strach aby nepřišlli o dobře placenou práci.

koprnda ( 20. října 2010 10:21 )

nepovedlo se! Mohlo být o jednoho fanatickýho blba na světě míň!!!

Zobrazit celou diskusi