Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Spory o příčině smrti: Exhumují Kaczyńského?

Polsko zvažuje exhumaci těla polského prezidenta Lecha Kaczyńského
 (Autor: EPA, Reuters)
Autor: Fakt.pl, šim - 
18. září 2010
18:54

Polsko stojí před citlivým rozhodnutím. Kvůli nekonečným spekulacím o příčině úmrtí polského prezidenta Lecha Kaczyńského (†60) tamní úřady zvažují exhumaci jeho těla.

Dojde k exhumaci těla zesnulého prezidenta Kaczyńského, který 10. dubna 2010 zahynul společně s polskou elitou a osmi členy posádky při leteckém neštěstí u ruského Smolensku? Zřejmě jen to by dokázalo ukončit dohady o příčině prezidentovy smrti. „Čas to ukáže,“ odpověděl stroze přítel prezidentova bratra Jaroslawa Kaczyńského, mecenáš Rafal Rogalski.

Právě prezidentův bratr Jaroslaw hlasitě vyslovil pochybnosti nad oficiální zprávou o příčině bratrovy smrti. Hlavní pak je skutečnost, kterou Jaroslaw vyslovil v rozhovoru pro polský deník Rzeczpostpolita, že ohledání a pitva těla prezidenta probíhala na stejném stole, v provizorních podmínkách smolenského letiště, kde byla ohledávána také těla dalších obětí, vysokých generálů.

Dřívější zprávy polských médií hovořily také o tom, že náraz odtrhl prezidentu Kaczyńskému obě dolní končetiny a jednu paži.

fanousovalivie ( 18. září 2010 20:44 )

Jděte už s tím Kachyňkou do p...víte kam, už to unavuje, vo jednoho papaláše na světě míň no a co? Zstaví se zeměkoule, nebo se papež stane komoušem?, nebo tep....em? Asi ne

fanousovalivie ( 18. září 2010 20:39 )

lo2f ( 18. září 2010 20:22 )

Někdo něco prohodil a v Blesku udělali z komára velblouda. Nadpis s otazníkem tady znamená - nevěřte tomu

zikkurat ( 18. září 2010 19:32 )

Na co ten Kaczynski vlastně umřel? Jak je vidět, katolické Polsko je ve vymýšlení hovadin ještě dál, než naše ministerstvo školství.

Zobrazit celou diskusi