Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 23°C

Marta Kaczynská dostane odškodné 19 milionů!

Autor: Fakt.pl, mivr - 
9. září 2010
11:35

Marta Kaczynská-Dubieniecká už obdržela odškodnění za smrt rodičů, kteří letos 10. dubna zahynuli při pádu letadla. Dcera zesnulého polského prezidenta Lecha Kaczynského (†61) dostane v přepočtu skoro devatenáct milionů korun. Na tolik byli totiž její rodiče pojištěni od prezidentského úřadu. Obnos zaplatí státní kasa. Polsko je ale proti.

Tato informace vyplula na povrch už před několika měsíci a zvedla vlnu nevolí. Tenkrát se nakonec tvrdilo, že to byla lež. Teď se ale ukázalo, že tehdejší tvrzení bylo pravdivé. Pojištění na takovou částku existuje. Za smrt otce dostane Marta Kazcynská dva miliony zlotých, za smrt matky Marie (†67) milion zlotých. To je dohromady v přepočtu skoro devatenáct milionů korun.

Přes protesty Janusze Palikota, poslance vládní Občanské platformy, i široké veřejnosti, se Marta nemusí bát, že by peníze nedostala. V Polsku totiž stále není zákon týkající se výše pojistného pro VIP osobnosti. Pro ten se před pár měsíci zasazoval právě Palikot.

Rusové přiznali okrádání polských obětí letecké havárie... Rusové přiznali okrádání polských obětí letecké havárie... | Fakt.pl

Polská tragédie

V polském vládním letadle, které se letos 10. dubna zřítilo u Smolenska, zahynul polský prezident Lech Kaczyński s manželkou Marií a dalšími devadesáti čtyřmi lidmi na palubě, včetně mnoha členů vedení polského státu a armády.

e.44 ( 9. září 2010 18:29 )

Pokud by to byl civilní pilot, tak by to byla pravda. Ale on byl vojenský.....

anelam ( 9. září 2010 16:47 )

pOKUD BYL POJIŠTĚN,TAK JISTĚ

tochadda ( 9. září 2010 15:54 )

Prd, nemusel letět, nemusel přistávat,když tušil,že jde o život.Sloužil panské čeládce,tak zpíval,jak ona pískala.

Zobrazit celou diskusi