Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Kaczyńskému náraz utrhl obě nohy

  • Autor: Fakt.pl,oj,šimk - 
    24. 8. 2010
    12:35

    Několik měsíců po katastrofě u Smolensku promluvil lékař, který prováděl pitvu polského prezidenta Lecha Kaczyńskeho (†60). „Tělo bylo doslova rozdrcené a náraz mu utrhl obě nohy,“ řekl patolog Michail Maximienko ruským mediím. Při letecké katastrofě 10. dubna zemřelo 96 lidí.

    Pitvu trvající pět hodin provedl lékař v přítomnosti šéfa polské vojenské prokuratury Krzystofa Parulskeho a jednoho polského diplomata v hangáru přímo ve Smolensku jen pár hodin po tragédii.

    „Zranění byla tak děsivá hlavně proto, že v Kaczyńského VIP salonku bylo mnoho volně ležících předmětů. Ty po nárazu způsobily smrtelná zranění,“ dodal patolog.

    Tělo Lecha Kaczyńského bylo v hrozném stavu

    Tělo prezidenta identifikoval jeho bratr Jaroslaw Kaczyński. Ten už dříve prohlásil, že identifikace bratrova těla byla velmi obtížná, protože bylo po havárii ve velmi špatném stavu. Bratra údajně rozpoznal až podle zvláštní jizvy, kterou měl polský prezident po úrazu z dětství.

    Jaroslaw také uvedl, že náraz bratrovi utrhl pouze ruku. Do rakve mrtvého prezidenta prý pak dali Rusové cizí ruku. Podle polského deníku Rzeczpospolita patřila jednomu z generálů, který na palubě letadla zahynul společně s prezidentským párem a téměř stovkou dalších představitelů polské elity.

Shelby16 ( 25. srpna 2010 02:17 )

o Smolenské katastrofě. No a přišili mu alespoň ty utržené nohy do rakve, aby byl Kaczynski kompletní ? No jestli mu stálo za to tvrdošíjně buzerovat pilota na přistání v mlze - mohl dnes Kaczynski chodit, běhat, čile souložit, brát velký výplaty, utrácet za pěkné věcičky, ládovat se dobrým jídle a pitím poroučet svým podřízeným.

fiat ( 24. srpna 2010 18:15 )

Byly by zajímavějsí věci a diskuze, ale u každého článku zajíamvě nejsou.

e.44 ( 24. srpna 2010 18:05 )

To se dozvíš nejdřív za týden, ale spíš za dýl. Takovýhle "lahůdky" si přece musej šetřit, aby jim co nejdýl vydržely.

dzery44 ( 24. srpna 2010 17:06 )

hyeny.

majojo ( 24. srpna 2010 15:43 )

No to je mi ale žhavá novinka.

Zobrazit celou diskusi