Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Evropská pobřežní stráž: Místo Balkánu se ženou uprchlíci přes Španělsko

Autor: ČTK - 
7. července 2018
20:14

Migranti stále častěji využívají západní cestu přes Středozemní moře a do Evropy se chtějí dostat přes Španělsko. Prohlásil to ředitel unijní agentury pro ochranu vnějších hranic Frontex Fabrice Leggeri, který tak varoval před vytvářením nové migrační trasy. Frontex v minulém měsíci registroval šest tisíc osob, které v tomto regionu nelegálně přešly hranici z Afriky.

„Zeptáte-li se mě, co mě znepokojuje nejvíce, odpovím Španělsko,“ uvedl Leggeri v rozhovoru s německým listem Welt am Sonntag, který má být publikován v neděli. Výňatky z něho zveřejnil server listu Politico.

Zhruba polovina ze zmíněných šesti tisíc osob, které se snažily dostat na evropský kontinent, byli Maročané, ostatní pocházeli ze západoafrických zemí. „Pokud se tato čísla budou nadále zvyšovat tak rychle jako v poslední době, tato trasa se stane nejdůležitější branou do Evropy,“ řekl Leggeri.

Německý list s odkazem na informace Frontexu napsal, že převaděči nabízejí migrantům v Nigeru stále častěji cestu přes Maroko a ne přes Libyi. Leggeri zdůraznil důležitost vytvoření mezinárodních ubytovacích středisek v Africe, kam by migranti zadržení na moři byli vraceni zpět místo toho, aby je lodě odvezly do Evropy.

zadnice ( 8. července 2018 10:23 )

Uzavřít tedy hranice se Španělskem a tím zamezit vstupu imigrantů do ostatních států EU. Když je tam chtějí, tak ať si je také nechají a starají se!!!

Desterz ( 8. července 2018 07:09 )

EU chrlí "doporučení" a zákony, které víc a víc utiskují domácí obyvatele. Ale vůči zjevným ilegálům se chová jak obětavá maminka. Vlastní dusit, cizí chránit, a hlavně cenzurovat sdělovací prostředky a hrozit milionovými pokutami za to, když někdo napíše pravdu. Upřímně, takový svět si nezaslouží za to být ani chráněn, ani budován, ani respektován.

klimap ( 8. července 2018 02:47 )

Je to hnus nechat zamořit evropu těmito parazity! Samá černá hlava, dělá se mi nevolno!

fotrpjotr ( 8. července 2018 00:18 )

NATO vyvolává nepokoje a provokuje po celém světě,namísto toho chránilo státy tohoto útočného paktu.

bullshit ( 7. července 2018 21:22 )

Do řiti, to není nikdo schopen je zastavit na moři a potopit lodě které pendlují a vozí do Evropy tyto barbary? Evropa ztratila pud sebezáchovy, vůbec to nechápu.

Zobrazit celou diskusi