Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

„Trestní výprava“ Němců vyrazila na uprchlíky. Poprali se kvůli dětem

Konfliktů mezi Němci a imigranty přibývá. (ilustrační foto)
Konfliktů mezi Němci a imigranty přibývá. (ilustrační foto)  (Autor: ČTK, Reuters, EPA)
Autor: bru/ČTK - 
1. října 2016
17:59

Ve dvou městech na východě Německa se v pátek večer střetly skupinky místních obyvatel s žadateli o azyl. Potyčky si vyžádaly celkem čtyři lehce zraněné, uvedla dnes agentura DPA. Policie prošetřuje, zda šlo o útoky s xenofobním motivem.

V obci Sangerhausen ve spolkové zemi Sasko-Anhaltsko se střetly zhruba dvě desítky místních s několika žadateli o azyl původem ze Sýrie. Tři Syřané utrpěli lehká zranění, uvedla policie.

Rvačku zřejmě vyvolal incident, při němž 15letý Syřan zranil 16letého chlapce ze Sangerhausenu. Skupina místních se pak vydala na "trestní výpravu". Když policie dorazila k místní ubytovně pro žadatele o azyl, bylo už po rvačce. Přesné okolnosti střetu nyní zjišťuje.

Rvaček Němců s uprchlíky přibývá

K druhému střetu došlo ve Schwerinu, metropoli spolkové země Meklenbursko-Přední Pomořansko na severovýchodě Německa. Skupinku asi deseti žadatelů o azyl napadla na náměstí v centru města skupina asi 30 Němců. Policii se však zakrátko podařilo od sebe obě skupiny oddělit. Zranění utrpěl jeden mladík.

Ve Schwerinu jde během tohoto týdne už o druhou rvačku na stejném místě. V úterý se na náměstí v centru popraly dvě skupiny žadatelů o azyl. Místní policie už před několika týdny posílila hlídky ve středu meklenburské metropole, neboť tu k potyčkám mezi místními mladíky a obyvateli azylových center docházelo opakovaně.

Už v polovině září došlo ke střetům mezi mladými imigranty a pravicovými radikály také v saském Budyšíně (Bautzen).

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi