Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Vandalové vs. islamofobové: Příště přineste raději bábovku, radí Hatefree

Vandalové označili dům, ve kterém bydlí Lucie Vítová, členka Bloku proti islámu.
Vandalové označili dům, ve kterém bydlí Lucie Vítová, členka Bloku proti islámu.  (Autor: Blok proti islámu)
Autor: zst - 
12. října 2015
20:23

Dům, ve kterém bydlí aktivní členka Bloku proti islámu Lucie Vítová, poškodili vandalové. Pod zvonky panelového domu kdosi červenou barvou na tento fakt upozornil. Podle hnutí jde o snahu označit všechny domy, ve kterých bydlí jeho členové, a o stupňující se agresivitu islamofilů.

Označování domů, ve kterých bydlí aktivisté našeho Bloku proti islámu, má jasný cíl. Je to označení terčů pro muslimské radikály, na které mají dál útočit,“ uvedla v prohlášení místopředsedkyně protiislámského hnutí Jana Volfová. Reagovala tak na vandaly, kteří dům poničili.

"Agresivita islamofilů se začíná stupňovat. Dnes došlo v Praze k vandalskému útoku na dům, ve kterém bydlí jedna z...

Posted by Islám v České republice nechceme on 11. říjen 2015

„Po krví politém stánku a výhružnými samolepkami polepeném klubu pro děti došlo včera k poškození domu, ve kterém bydlí jedna z členek hnutí Islám v ČR nechceme. Nesouhlas lze vyjádřit i s grácií a takovéto činy v již i tak vyhrocené atmosféře rozhodně nepomáhají. Pokud někdo s členy IVČRN nesouhlasí, ať příště raději přinese bábovku nebo kytici sedmikrásek,“ napsala na sociální síti iniciativa Hatefree, která bojuje proti násilí na jedné i druhé straně.

Po krví politém stánku a výhružnými samolepkami polepeném klubu pro děti došlo včera k poškození domu, ve kterém bydlí...

Posted by HateFree Culture on 12. říjen 2015

Odkazovala tak mimo jiné na květnový incident z letošního května, kdy v Hradci Králové polili stánek s kebabem vepřovou krví.

Za zveřejnění snímku sklidila inciativa Hatefree pozitivní ohlasy. „Klobouk dolů. Zveřejnit příspěvek, v němž kritizujete jednání proti skupině s naprosto protichůdnými zájmy, čili upozornit na nepatřičné chování i vůči někomu, s kým nesouhlasím, to dokáže málokdo,“ okomentovala příspěvek Hellena Frydrychová. „Debilové jsou na obou stranách barikády,“ napsal Choze Zdvihal.

Vandalové označili dům, ve kterém bydlí Lucie Vítová, členka Bloku proti islámu. Vandalové označili dům, ve kterém bydlí Lucie Vítová, členka Bloku proti islámu. | Blok proti islámu

Od některých lidí si ale Vítová i přes vandalský čin vysloužila ostrou kritiku. „Asi byste měli začít s tím, že slečna Vítová vmíchala do kávy návštěvníkům, muslimům, schválně šunku a veřejně se tím chlubila,“ napsala například Amina Al.