Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Hrůza v Malajsii: Tisíce těl v masových hrobech uprchlíků! Před smrtí byli týráni v klecích!

Autor: ČTK - 
25. května 2015
12:32

Malajsijská policie objevila 139 hrobů s pravděpodobnými ostatky uprchlíků, kteří se stali obětí převaděčů. V některých hrobech leželo množství těl, oznámil dnes podle agentury Reuters šéf malajsijské policie. Hroby se nacházejí na severu země zhruba půl kilometru od hranice s Thajskem na 28 místech, která zřejmě sloužila jako tábory, kde převaděči migranty zadržovali.

Podle malajsijského listu Star Online spočívalo v jednom z hrobů u pohraničního města Padang Besar 100 těl. Údajně jde o uprchlíky z Barmy náležející k diskriminované muslimské menšině Rohingyů.

Malajsie objevila 139 hrobů, mohou v nich být těla běženců Malajsie objevila 139 hrobů, mohou v nich být těla běženců | Reuters

 

Podle šéfa malajsijské policie Khalida Abu Bakara byla v blízkosti táborů, které byly zbudovány podél padesátikilometrového úseku thajsko-malajsijské hranice, nalezena také munice a v táborech byly patrné stopy po mučení obětí. Nedaleko některých hrobů se našly kovové řetězy a také klece, v nichž byli zřejmě uprchlíci vězněni. Na místo dnes dorazil první policejní tým, aby těla exhumoval, oznámil policejní šéf Abu Bakar.

Malajsie objevila 139 hrobů, mohou v nich být těla běženců Malajsie objevila 139 hrobů, mohou v nich být těla běženců | Reuters

Humanitární organizace uvedly, že někteří běženci byli v táborech umláceni k smrti. Podle vyšetřovatelů převaděčům pomáhaly celé místní komunity i někteří thajští a malajsijští policisté.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi