Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Páchnoucí rána pro dovolenkový ráj. I Čechům na Menorce zkazily moře fekálie

Autor: Mii - 
28. srpna 2018
18:15

Turisté na španělském ostrově Menorca přijeli za koupáním v moři, místo něj se můžou smočit leda tak v bazénu nebo jezdit daleko na jinou pláž. Moře v zátoce Areanal d´en Castell je totiž zamořené fekáliemi a vstup do něj zapovídají červené vlajky. Blesk Zprávy o tom informoval český turista, kterému situace zkazila pobyt.

Podle turisty, který si přál zůstat v anonymitě, situace trvá delší dobu. Dekontaminaci začaly úřady projednávat už minulý čtvrtek, ale stále k ní nedošlo. Místo toho byly v pondělí přiléhající pláže kompletně uzavřeny a plavčíci k nim vyvěsili červené vlajky.

Nejhorší ale na celé situaci podle turisty je, že dovolenkářům nikdo neposkytuje žádné informace. Stručný text se objevil v místních novinách, ale nikdo jiný situaci neřeší, podle muže ani hotel nebo cestovní kancelář, se kterou přijeli. Turistům tak nezbývá nic jiného, než jezdit desítky kilometrů přes ostrov k jinému, čistšímu úseku moře. A nebo se koupat v bazénu,

Fekálie zaplavily i Dubrovník

Fekálie se během letošní sezóny objevily rovněž v moři u vyhlášené chorvatské destinace Dubrovníku. Situace zde byla tak vážná, že turisté podle jejich vyprávění plavali v moři vedle hnědých skvrn.

Dagles ( 29. srpna 2018 18:40 )

Ty jsem nedorazi,

gabreta ( 29. srpna 2018 10:40 )

Aby to nakonec nebyla Ruská ponorka, která tam vypustila žumpu!!!

naser ( 29. srpna 2018 00:24 )

 Ze se ty h0vna objevej pokazdy tam, kde sou cesi...

offline ( 28. srpna 2018 22:24 )

Jeďte na Mount Everest. Ten je zasraný jak jetel.

Dagles ( 28. srpna 2018 21:55 )

Tento clanek neni zcela pravdivy,podle informaci mistnich novin byla plaz uzavrena.pricina znecisteni byla nejasneho puvodu ..Jedna se o plaz ktera patri k velmi cistym a krasnym plazim.Mistni odbornici zjistuji pricinu

Zobrazit celou diskusi