Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Tragédie v Turecku: Češi bourali cestou na výlet, otec (†41) zemřel

Autor: lm - 
21. srpna 2018
20:08

Tragicky skončila pohádková dovolená v Turecku pro skupinu českých turistů. Ti havarovali cestou na výlet. Jeden muž (†41) bohužel nepřežil, další bojuje v nemocnici o život.

K tragédii došlo dva dny před návratem Čechů zpět do vlasti. Rodina bourala cestou z Antálie do města Manavgat. Řidič minibusu, ve kterém cestovali, patrně nezvládl řízení a v jedné ze zatáček vyletěl ze silnice. Okolnosti nehody jsou předmětem vyšetřování místní policie.

"Minulý týden došlo v oblasti Antálie v Turecku k nehodě mikrobusu. V tomto mikrobusu cestovalo zhruba deset lidí, z toho několik českých občanů. V důsledku nehody zemřel jeden Čech, na místě podlehl svým zraněním," potvrdila FTV Prima mluvčí českého ministerstva zahraničí Irena Valentová.

Na místě podle informací televize zahynul 41letý otec od rodiny, který byl na dovolené s manželkou a dvěma dětmi. Ti už jsou zpět v ČR bez těžších zranění, všichni jsou však stále v šoku. "Jsou z toho hotoví," prozradila televizi příbuzná.

Další Čech zatím zůstává v nemocnici. "Jeho stav není zatím stabilizovaný, proto nebyl doporučen jeho převoz. Jeho zranění jsou vážná," doplnila mluvčí. Pozůstalí plánují podle ministerstva podat na řidiče trestní oznámení.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání