Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

„Budeš, holčičko, dělat, co ti řeknu.“ Witowská přiznala drsné poměry v ČT

Autor: Mii - 
24. června 2018
18:35

Světlana Witowská zažívá v neděli premiéru jako moderátorka Událostí České televize. Moderovala už prezidentskou debatu mezi Milošem Zemanem a Jiřím Drahošem, „grilovala“ šéfa ANO Andreje Babiše, ale zažila také hodně tvrdý start. Na Kavčích horách začínala v domácí redakci vedené tehdy Otou Černým. Právě od něj se dočkala přístupu, který pro čtvrteční magazín MF Dnes shrnula slovy: „Budeš, holčičko, dělat, co ti řeknu.“ V rozhovoru přiblížila i to, jak jsou si blízké s ženou prezidentského kancléře bez prověrky Alex Mynářovou.

Dnes je to celebrita, kterou někteří lidé dokonce posílali na Hrad místo Miloše Zemana i Jiřího Drahoše. Začátky Světlany Witowské v ČT ale byly poměrně krušné. Z ČTK sem přišla do domácí redakce, kterou vedl Ota Černý. A ten se s ní „nemazal“.

„Jako první úkol mi dal seznam čtyřiceti jmen – a byla to jména jako Ivan Medek,“ popisovala Witowská, jak vypadal nástup do redakce. „Řekl: Najděte je a natočte s nimi, co by nepřáli Václavu Havlovi k narozeninám.' Ptala jsem se, kde je mám sehnat. Poraďte si,' odsekl,“ pokračovala. Podle ní se přístup Oty Černého dal charakterizovat jako „budeš, holčičko, dělat, co ti řeknu.“

S odstupem času však hodnotí tento přístup jako poučný. I díky němu se mohla o několik let později posadit do moderátorského křesla prezidentské debaty, kterou odmítl provázet Václav Moravec. Sama ale byla překvapená, že ČT oslovila právě ji.

Video  Witowská už grilovala Babiše. A takhle v televizi začínala  - Zdroj: Newsroom ČT 24, Česká televize
Video se připravuje ...

„Byla jsem jako blázen“

Když se nakonec rozhodla výzvu přijmout, dostala strach. „Nejedla jsem před ní (debatou, pozn. red.) ani nespala. A když jsem spala, probudila jsem se třeba ve tři ráno a musela si něco zapsat. Byla jsem jako blázen,“ popisovala své pocity Witowská.

Dodnes prý debatu neviděla. „Jednou jsem si ji chtěla pustit, ale hned jsem ji zase vypnula. Udělalo se mi stejně špatně jako tehdy v Rudolfinu. Vrátil se mi nepříjemný pocit strachu, takže tu debatu asi nikdy neuvidím,“ přiznala moderátorka.

Witowská o Mynářové: Řešíme děti, ne politiku

Během debaty mohla Witowská v první řadě, v táboře jednoho z kandidátů, vidět Alex Mynářovou, manželku hradního kancléře Vratislava Mynáře a svou dlouholetou kamarádku. S Mynářovou společně pracovaly v ČT, než Alex musela veřejnoprávní půdu opustit kvůli své hradní známosti.

Video  Nerozlučné moderátorky Mynářová a Witowská: Kámošky z fitka!  - Tereza Kühnelová
Video se připravuje ...

Toto kamarádství mnoho lidí zarazilo, protože vzbudilo pochyby o objektivnosti a profesionalitě Witowské. Novinářka ale tvrdí, že Mynářová je obyčejná kamarádka, s kterou řeší obyčejné ženské věci. „Jsme obě maminky, takže se bavíme hlavně o dětech. Taky spolu chodíme cvičit a mluvíme o tom, co jíst, abychom nebyly tlusté. Politice se radši vyhýbáme,“ zmínila Witowská, o čem se s Mynářovou baví.

Přátelé se podle ní neopouštějí proto, že se špatně zamilovali. „S kým kamarádím, je čistě moje věc a v práci mě to nijak neovlivňuje. Kamarády neopouštím kvůli tomu, že si o nich někdo začne myslet, že svatbou udělali krok vedle,“ říká moderátorka a dodává: „Kamarádím se s Alex, ne s panem Mynářem. Pro mě je a vždycky byla fajn holka. Slušná, hodná, se sociálním cítěním.“

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

borjar ( 26. listopadu 2019 04:20 )

To Černé prase vykrmené, komunista - idot.

blesk_prag ( 25. června 2018 17:44 )

POZOR na Léčitele Dokoupila z Prahy 8-Libně vs. MUDr.Ehrenbergerová z Bulovky : * Josef Dokoupil, "léčitel",podvodník,manipulátor s lidmi ? Chodili jsme k němu,bydlíme nedaleko.Dokoupilův blízký pán nám řekl,že se doma chechtá,jak mu prý "blbečci" vždy nalítnou,že z naivních nemocných už vytáhnul milióny za 30r.léčitelství. ČT ho v r.1996 natočila jako podvodného léčitele.Poslal si pak sám sobě,jako za pacienty,pochvalné dopisy pro ev.nevěřící pacienty. Hýbe kusem čehokoliv zavěšeným na provázku či obyčejnými dráty nad tělem nemocného,ev. na dálku nad fotkou,a "určuje" diagnózu nebo "léčí". I na smrt nemocného strčí do špinavého "léčivého" stanu na zaprasenou postel na své zahradě,aby během jeho ležení "léčil" i dalšího pacienta doma.Pak oba zkasíruje-i za ležení ve stanu.Bere si "dle ksichtu" až 2 tis.Kč/h.Nemocným prodává obyčejnou destilovanou vodu a prý se svou energií,až za 2 tis.Kč/ks.Smál se doma i své sousedce MUDr.Ehrenbergerové,z nemocnice Bulovka,že to,co ta-prý husa-vydělá za měsíc,on od hlupáků má bez práce za 1 den. Nesnáší se se sousedy,min. odnaproti a za svým domem,hystericky na ně před námi řval.Dokoupil je despota,samolibý,závistivý,nepřející diktátor.Je potřetí ženatý s hloupou "Xantipou",s níž nemá děti.Oba děti nesnášejí. "Xantipa" má z 1.manželství jen psych.nemocnou dceru,kterou jako dítě šoupla do ústavu,aby si udělala komunistický VUML pro kariéru učitelky,má SŠ+VUML. Dokoupil se nám svěřil,že se nestýká s potomky ze 2 předchozích manželství,nesnáší je a vydědí. Ale svou ženu nevyléčil.Ta se chlubila,že byla na 10 operacích. "Úžasný" charakter pro léčitele. Někoho prý lživě i udal.K tomu si údajně nasmlouval falešnou svědkyni,některou sousedku,asi za "léčbu". "Xantipa" naříká,že ji zahýbal 30 let.Přes inzeráty si domluvil rande,naivku pak vzal na chatu či do svého 2.domu,aby mu tam dřela-a bonus pro něho-sex. Paradoxně tento "nenažraný cvok" za tmy tahá z okol.sídlištních popelnic krámy,jimiž si zanesl dům i zahradu.

djaba ( 24. června 2018 21:34 )

Koho píseň zpíváš , toho chleba jídej .Už vidím mého šéfa jak ..... .

paska ( 24. června 2018 20:33 )

Pamatuju jak Černý vždycky při hovorech v neděli na ČT v 90.letech s tou slovenou lezl do pr.ele Klausovi :"viďte pane premiére"

josefvyskoc ( 22. června 2018 12:36 )

"Budes holcicko delat, co ti reknu a porucim... "Proslycha se , ze na Kavkach se deji denne zvracene sexualni orgie a sefove nektere atraktivni zamestnankyne nuti k extremnimu perverznimu uspokojovani svych uchylnych predstav a pudu, vymenou za velmi dobre placene posty moderatorek a redaktorek ! Je to pry uplne silenstvi, co se ve verejnopravni TV deje !.

Zobrazit celou diskusi