Jak se rodačka z Broumova dostala do vysoké politiky a za záda znovuzvoleného prezidenta? Jejího nadšení a suverénního vystupování si totiž nešlo nevšimnout. Při Zemanově projevu mohutně fandila, tleskala, užívala si světla reflektorů, a když se novináři ptali na kauzy jejího manžela, dávala mu najevo podporu ostentativním hubičkováním. Do kamery házela procítěné, až smyslné výrazy, sotva zadržovala slzy, když prezident líbal svou ženu, doslova jihla, o tleskání (o mobil v druhé ruce) nemluvě. Jejímu současnému šéfovi na Barrandově Jaromíru Soukupovi ale takto okatá podpora evidentně nevadí – sám byl ve stafáži také.

Přestože se Mynářová původně věnovala gymnastice, vystudovala práva a posléze nastoupila jako regionální reportérka do Českého rozhlasu a posléze do Studia 6 České televize.

A právě tam poznala nynějšího manželka, kontroverzního kancléře s milionovým majetkem, zato bez prověrky Mynáře. „Potkali jsme se v mé bývalé práci. Manžel byl pozván do jednoho pořadu a já měla ten den službu ve zpravodajství. Střetli jsme se na chodbě, pozdravili se a čtyři dny nato mi poslal esemesku, jestli bychom někam nezašli,“ popsala okolnosti jejich setkání pro Sedmičku.

Kancléř to však s krásnou moderátorkou tak jednoduché neměl. Sám v minulosti přiznal, že Alexandru musel o schůzku žádat minimálně desetkrát. „Pořád jsem se mu snažila vysvětlit, že redaktorka, moderátorka veřejnoprávní televize, a politik není vhodná kombinace, směje se Alex, která Mynářovi v roce 2015 porodila syna.

Vše o prezidentských volbách 2018 čtěte zde >>>

Fotogalerie
98 fotografií