Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Witowská má nového partnera. Po duelu Zemana a Drahoše si v ČT polepší

Autor: base, ČTK - 
25. května 2018
13:15

Hlavní zpravodajskou relaci České televize Události budou nově moderovat dosavadní moderátorka pořadu Interview ČT24 Světlana Witowská, jejím partnerem bude bývalý zpravodaj ČT v USA Martin Řezníček. Stávající moderátoři spolu s novou dvojicí se zároveň ujmou moderování Událostí, komentářů. Uvedla to mluvčí ČT Karolína Blinková. Witowská již letos moderovala prezidentskou diskuzi, za kterou sklidila především chválu. Čerstvě je také držitelkou novinářské ceny Karla Havlíčka Borovského.

Witowská na sebe upozornila letos před prezidentskou volbou, kdy úspěšně odmoderovala diskusi dvou prezidentských kandidátů Miloše Zemana a Jiřího Drahoše.

Ve čtvrtek získala novinářskou cenu Karla Havlíčka Borovského za rok 2017. Odborná porota ocenila její umění vést rozhovor s nadhledem, důsledností a elegancí.

Spolu s Michalem Kubalem, Danielou Písařovicovou, Jakubem Železným a Marcelou Augustovou se bude nová dvojice od června pravidelně střídat v obou zpravodajských relacích.

Česká televize plánuje silněji propojit své hlavní zpravodajské relace, pořady Události a Události, komentáře. „Cílem těchto změn je akcentovat roli Událostí, komentářů jako druhé stěžejní zpravodajské relace ČT a nabídnout tak divákům ještě výraznější zpravodajsko-publicistický pořad i v pozdně večerním vysílacím čase,“ uvedla Blinková.

Změny rovněž reagují na profesní postup redaktorů ČT24. Lukáš Dolanský nedávno přešel na pozici zahraničního zpravodaje v Bruselu, David Borek v létě vystřídá na pozici zahraničního zpravodaje v Izraeli Jakuba Szántó, který se vrací do redakce zahraničního zpravodajství v Praze. Daniel Takáč se nově ujme podvečerního Interview ČT24, kde doplní Zuzanu Tvarůžkovou.

Video  Witowská grilovala Babiše. A takhle v televizi začínala  - Zdroj: Newsroom ČT 24, Česká televize
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

kukuku ( 31. května 2018 12:20 )

Potom nasadit Belmonda, Delona a exhumovat Gabina. Podobně pohledný je krasavec Daniel Stach hrající si v HydeParku na znalce všehomíra, ale v pořadu Všechnopárty se předvedl, neustále se smál jako trhlý, ale inteligentní větu online bez čtecího zařízení nesplácal.

kukuku ( 31. května 2018 12:12 )

ČT24 je nereformovatelná. Jediná dobrá zpráva je, že Borka pošlou na cesty. Ten už byl mimo, nevnímal, že má ve studiu hosty a když neodpovídali podle představ jeho a vedení ČT, 2/3 času pokládal otázky (spíš vlastní úvahy) + skoky do řeči pokládáním doplňků otázky a překřikováním nežádoucích informací.

panamira ( 26. května 2018 06:44 )

Duel ze sluchátkem a kokokoktala tam hned ze začátku. Já bych ČT doporučil, aby Witowskou poslali k veterináři na kontrolu, kde by podstoupila kůru šesti injekcí proti vzteklině. Určitě by jí to prospělo.

arne100 ( 25. května 2018 17:41 )

A v Český televizi se zase bude lhát vesele dál.

xxxx678 ( 25. května 2018 13:59 )

Koukej, psali jsme současně. Já hezky, ty ošklivě.( )

Zobrazit celou diskusi