Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

„Jsem neskutečně šťastný.“ Muž s milostí od Zemana je se synem, opilý zabil půl rodiny

Autor: bud - 
2. března 2018
22:50

Muž z Novojičínska, který dostal od prezidenta Miloše Zemana ve čtvrtek milost, je z vězení doma a se svým synem, zjistila Česká televize. Původně si měl odpykat nepodmíněně 3,5 let ve vězení za to, že před dvěma lety řídil opilý a při nehodě zabil ženu i jednoho ze synů. Právě kvůli péči o toho druhého, nyní čtyřletého, milost od Zemana dostal.

První den po návratu z vězení byl muž hlavně se svým synem. „Jsem neskutečně šťastný a nejvíc za toho kluka, že jsem se vrátil a jsem s ním,“ řekl v rozhovoru pro Českou televizi.

O chlapce se doteď starali tchán s tchyní. Oba jsou teď rádi, že chlapcův otec je z vězení pryč a může se o něj starat. „Každý večer se ptá, kdy tatínek přijde a proč tady tatínek není. Pořád: Kdy tatínek přijde? Když s ním telefonuje: Tati, kdy už přijdeš?“ popisovala loni v srpnu Zdislava, tchyně propuštěného muže.

„Z humánního hlediska se jakékoliv jeho další potrestání zdá jako zcela nadbytečné a z pohledu nezletilého dítěte, které uvězněním otce přišlo o svoji poslední nejbližší osobu, jako velmi kruté,“ zdůvodnil udělení milosti mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.

Zeman se slitoval nad dítětem

Ovčáček uvedl, že prezident se slitoval především nad nezletilým dítětem odsouzeného, které kvůli nehodě přišlo o matku a sourozence. „Vyhověl tím jak prosbám a přáním ostatních pozůstalých, kteří nyní o nezletilého po dobu uvěznění jeho otce pečují, tak i četným přímluvám řady osob z místa bydliště omilostněného, učiněných již v průběhu trestního řízení,“ zmínil.

Nehoda se stala v březnu 2016 na Velikonoce. Muž, přestože byl opilý, vzal do auta svou manželku a dvě děti. U Skřípova na Opavsku však ztratil za volantem kontrolu nad svým vozem a narazil s ním do stromu. K tragédii došlo kolem deváté hodiny ranní. Manželka a pětiletý syn byli na místě mrtví. Přivolaní záchranáři jim již nedokázali pomoci. Mladší syn nehodu, stejně jako jeho otec, přežil.

Takto to vypadalo na místě nehody:

Milann ( 20. srpna 2018 13:44 )

A spočítali jste to po Havlovi.

Borek1 ( 5. března 2018 12:35 )

Myslím, že se už žádnému chlapovi nepovede dostat milost za zbavení se manželky (to dítě třeba taky zlobilo). Ani nevíte a třeba to bylo vše jinak a jemu to prostě vyšlo...

Jirvy ( 3. března 2018 18:53 )

Allina: musím říct ze on je potrestány dost i kdyby neseděl.Ze je se svm synem je dobře.Jinak musím říct,ze ty jsi Allina neskutečná zakomplexovana kráva.

piratsilnic ( 3. března 2018 13:29 )

Náš známý to vyšetřoval a naměřili 1 promile. Tak jaký pytel?

kradu ( 3. března 2018 13:17 )

khu.nda vožralá

Zobrazit celou diskusi