Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Maminky zuří, děti na Déčku sledovaly svázané ženy. ČT: Bylo to na hraně

Autor: bud, dv - 
1. listopadu 2017
13:25

Česká televize na svém programu pro děti Déčko odvysílala píseň kapely Traband zpracovanou v podobě, která přinejmenším vyvolává rozpaky. Ve videoklipu ke skladbě, který v tomto případě kreslily děti, je zobrazena svázaná žena ležící na kolejích a v zoufalství sleduje blížící se vlak. Televize v reakci uvedla, že pořad odvysílala v nevhodném čase, s jeho zpracováním ale problém nemá.

V rámci televizního cyklu Děti kreslí písničky, který vznikl před více než 10 lety, kreslily děti obrázky k několika vybraným písničkám. Tyto obrázky se pak objevily v novém zpracování písniček a byly odvysílány v rámci dětských pořadů. Mezi písničkami Karla Kryla, Zdeňka Svěráka nebo Jana Vodňanského se ovšem objevila i píseň „Leží žena na kolejích“. V klipu se tak objevují dětské kresby svázaných žen, které vyděšeně čekají, až je přejede vlak.

Děti kreslily svázanou ženu

Naposledy stanice Déčko odvysílala tuto animovanou píseň v pondělí o půl sedmé ráno, kdy na stanici běží výhradně dětské pořady. A některé rodiče toto kontroverzní zpracování znechutilo. „Myslím, že takovou písničku s obrázkem ležící, spoutané a křičící paní na kolejích budou mé děti komentovat ještě několik týdnů,“ myslí si Markéta Jarolímková, která se spoléhá na to, že tuto stanici samotná televize označuje jako bezpečnou pro děti do 12 let.

„Neodvažovala jsem se dívat, navíc jsem to musela okamžitě vypnout před dětmi, které se těšily na Mickeyho klubík,“ napsala paní Jarolímková ve stížnosti, kterou poslala České televizi. Zároveň se ptala, jak se podobný obsah mohl do vysílání dostat. „Tohle je záměrné poškození dětí, které se snažím chránit před podobnými věcmi a Déčko jsem považovala za bezpečné,“ uvedla naštvaná maminka.

ČT přiznává: Je to na hraně

Televize v reakci celou záležitost zlehčila s tím, že píseň je veselá a pracuje s velkou nadsázkou. Zároveň má podle vyjádření cyklus inspirovat. Přiznala ovšem pochybení týkající nevhodné doby vysílání. „Máte pravdu, že jsme se ocitli na určité hraně, ale ta píseň je veselá, pracuje s velkou nadsázkou, a tak jsme pojali i její výtvarný rámec. Bohužel se pravděpodobně ve vysílání ocitla v nesprávný čas, což je nám líto a přijměte prosím naši omluvu,“ napsala v reakci paní Jarolímkové Česká televize.

Video  Déčko, nebo Péčko? V programu pro děti skotačila tanečnice bez kalhotek  - ČT :D, Blesk.cz
Video se připravuje ...

Stanice Déčko se s kritikou nesetkala poprvé. Některým rodičům se nelíbil způsob vysvětlování uprchlické krize v pořadu Planeta Yó. Před dvěma lety se zase v pořadu Hýbánky při tanci jedné z dospělých protagonistek zvedla sukně natolik, že se v záběru objevil její odhalený zadek. Televize se tehdy za nevhodnou scénu omluvila.

villon ( 1. listopadu 2017 21:51 )

Mněl by si ji koupit čobol Bureš.

rasmussen ( 1. listopadu 2017 19:00 )

Dnes děti na každém chytrém mobilu můžou sledovat porno a jiné vymoženosti.Pozdě bycha honit.Nějakou svázanou navíc animovanou postavičku si ani nevšimnou..

santikxauz ( 1. listopadu 2017 16:53 )

Kdyby to odvisílala na Prima,tak už vyhrožují pokutou,ale Kalouskova žumpa ČT si to může dovolit.

villon ( 1. listopadu 2017 14:30 )

Celkově je ta scénka povedená, ale chápu mamči, že když si jim jejich pryncezničky odmítají obléct kalhotky, když se zrovna spěchá k mudře nebo za tetou do kavárny s bekbykoutkem, tak je to k nasrání.

Zobrazit celou diskusi