Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Cestovky Azur Reizen a Maxi Reisen končí. Zkrachovaly po 21 letech 11. září

Krach cestovek Azur Reizen a Maxi Reisen
Krach cestovek Azur Reizen a Maxi Reisen  (Autor: abl a Blesk - Ramon Hofman)
Autor: kal - 
11. září 2017
22:32

Konec léta přinesl krach dvou českých cestovek. V pondělí vyhlásily úpadek cestovní kanceláře Azur Reizen a Maxi Reisen, které spojoval společný majitel. Na konec specialistů na dovolenou v Tunisku, Egyptě, Turecku nebo na ostrově Rhodos upozornila cestovní agentura Invia s tím, že aktuálně eviduje 142 smluv na pobyty, na které se lidé s těmito kancelářemi teprve těšili.

„Vážení klienti, s lítostí Vám oznamujeme, že CK AZUR REIZEN, s.r.o., není schopna dostát svým závazkům plynoucím z uzavřených smluv o zájezdu s klienty, a proto je nucena po 21 letech činnosti vyhlásit dne 11. 9. 2017 svůj úpadek,“ objevilo se v pondělí v prohlášení na webu cestovky.

„Pro tento případ je CK v dostatečné míře pojištěna u České podnikatelské pojišťovny, jejíž zástupci budou řešit všechny vaše případné pohledávky,“ stojí tu dále.

„Za krachem stojí problémy se zahraničními dodavateli služeb. Cestovní kanceláře měly sjednané pojištění u České podnikatelské pojišťovny. Pojistka kryje veškeré náklady klientů, a to i díky tomu, že společnosti zkrachovaly po skončení hlavní sezony a většina pobytů již byla uskutečněna,“ upřesnil marketingový ředitel agentury Invia Michal Tůma.

Invia aktuálně registruje 142 smluv uzavřených u cestovních kanceláří Azur Reizen i Maxi Reisen na pobyty, které dosud nebyly uskutečněné.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi