Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Coca-Colu už si v dvoulitrové lahvi nekoupíte. Z obchodů zmizí v dubnu

Autor: ČTK, deb - 
27. března 2017
18:04

Nápoje Coca-Cola, Fanta, Sprite a Kinley tonic se v Česku už nebudou prodávat ve dvoulitrovém balení. Před týdnem je začala společnost Coca-Cola nahrazovat lahvemi o velikosti 1,75 litru a 2,25 litru a šestiplechovkovým balením po 330 mililitrech. Na dotaz ČTK to v pondělí řekla mluvčí Coca-Cola HBC ČR Kateřina Švecová.

„Od balení dva litry odcházíme, protože již neumožňuje pokrýt různé spotřebitelské příležitosti při konzumaci nápojů,“ řekla mluvčí. „Stará balení dva litry končí nyní v březnu a očekáváme doprodání nejdéle v dubnu,“ dodala. Firma chce doprodej podpořit slevami.

Celosvětově společnost Coca-Cola nyní prodává velkou část svých stáčíren a plníren, i když předtím investovala do modernizace, aby zlepšila jejich výkonnost. Po dokončení prodeje se chce zaměřit na nové produkty a propagaci značky. Chce například více prodávat nápoje s umělými sladidly. V Česku tržby Coca-Cola HBC ČR předloni vzrostly o 8,8 procenta na více než šest miliard Kč. O zhruba sedm procent na 354,3 milionu korun stoupl zisk.

VIDEO: Coca-Cola je známá svými vánočními spoty

Video  VIDEO: Coca-Cola  - YouTube.com
Video se připravuje ...

Největšímu světovému výrobci nealkoholických nápojů Coca-Cola klesl v loňském čtvrtém čtvrtletí čistý zisk na 550 milionů USD (13,9 miliardy Kč) z předloňských 1,24 miliardy USD. Propad způsobily mimořádné náklady spojené se stáčírnami v Severní Americe. Nižší byly i příjmy, které klesly sedmé čtvrtletí za sebou, překonaly však očekávání analytiků.

VIDEO: Zkoušeli jste někdy do lahve Coca-Coly hodit mentosku?

Video  Kameraman dostane zásah „cola-raketou“!  - INT
Video se připravuje ...
Video  Masový výbuch mixu mentos-cola  - /Youtube/
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

provokaterka ( 28. března 2017 04:35 )

Před rokem 1989,když se prodávala 0,25L lahvi,tak to býval vynikající nápoj,jak zacal vyrábět v plastu,tak se změnilo složení a vznikl nechutný nápoj.

Shelby16 ( 28. března 2017 00:05 )

Současné složení Coca-Coly ať už s cukrem nebo bez cukru se vůbec nedá srovnávat s chutí tohoto nápoje, které zažili naší otcové a dědové před 89 rokem. Ještě tak před 12-ti a více lety se to dalo pít, potom složení změnili a dnes je to příšerně odporný hnus ve variantě s cukrem a ještě 5x horší bez cukru Light / Zero. Nevím co tam dali za chemikálie, ale chuť je odporná, s cukrem přiberete a ucpete si postupně tepny a Zero a Light má zase rakovinotvorné sladidla, jak všude píšou. Bohužel ani Pepsi není to co bývala, ale pořád je lepší než Cola. Určitě v 60-tých letech v Americe měly oba nápoje skvělou chuť na bázi bylinek. Dnešní složení je příšerný hnus !!! navíc poškozující zdraví.

anka ( 27. března 2017 23:50 )

nesvadejte to na nadnarodni spolecnosti - nikdo nas nenuti to pit. Kazdy, kdo se stara o sve zdravi, pije vodu a caje. Nic vic nase telo nepotrebuje. Vsechno slazene, umele, skodi.

vosavopruz ( 27. března 2017 21:37 )

kola je dobrá,doporučuje ji i Santa,hou hou hou

peta66 ( 27. března 2017 21:08 )

Umělá sladidla Aspartam a Acesulfam jsou jedny z nejnebezpečnějších chemikálií, kterými nás nadnárodní společnosti cíleně otravují.

Zobrazit celou diskusi