Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Trhací mánie v Česku: Superhra Trhák má první vítěze!

Autor: sč, kaj - 
16. ledna 2017
06:20

Vůbec první výherkyní Trháku se v pátek stala Zdenka Danečková z Ryžoviště na Bruntálsku. Ta si zaregistrovala desetimístný kód z výherního kuponu a ten byl vylosovaný v tzv. Denní hře. Poštěstilo se už ale i dalším! Třeba panu Málkovi. Na co chce peníze použít?

Zdenka Danečková nemohla zprvu uvěřit, že skutečně vyhrála. „Z rozrušení jsem nemohla kvůli výhře ani pořádně mluvit,“ popsala bývalá prodavačka. Jak říká, s manželem sázejí nepravidelně kdejakou hru, losy, sportku. „Ale takovou výhru jsme s manželem ještě nikdy neměli,“ pokyvuje.

Výhru by ráda použila na dovolenou, nejlépe někde po Moravě. „Vloni jsme byli v okolí Beskyd, tam je překrásně. Blesk se nám odvděčil výhrou zřejmě i proto, že ho kupujeme úplně od začátku, kdy začal vycházet,“ dodala.

Spolu s manželem budou s Bleskem i v následujících dnech. „Alespoň nyní vidí ti, kteří tvrdí, že vyhrát nemohou, že šance je. Stačí si koupit noviny,“ usmíval se Miroslav (69).

Nadšený muzikant vyhrál 10 000

Tomu se říká štěstí! Miroslav Málek (70) ze Zlína vyhrál v nové hře Blesku Trhák 10 tisíc. A nebylo to poprvé. Již v roce 2012 se na něj štěstěna usmála, když mu Bleskovka přinesla 20 tisíc korun.

Trhák startoval třináctého a Miroslav si říkal, že mu to číslo musí přinést štěstí. „13. jsem se totiž narodil. Koupil jsem dva Blesky, ale nic,“ líčil. Štěstíčko ale přišlo s denním zpožděním, v sobotu.

Bývalý šéf elektrikářů ve zlínském divadle a poté profesionální muzikant měl obrovskou radost. „Blesk kupuji pravidelně celé roky a účastním se každé soutěže. Když jsem uviděl těch 10 tisíc, hned jsem si šel do ledničky pro vychlazenou plzeň a volal to ženě,“ vyprávěl.

Jak výhru utratí, už ví. „Beru ji jako dodatečný dárek k narozeninám a většinu vrazím do naší kapely Mira Swing Band,“ řekl nadšený muzikant.

Losování Denní hry Trháku sledujte zde>>

Zobrazit celou diskusi