Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Zataženo, déšť 15°C

Dagmar (62) zažila v egyptské nemocnici peklo plné špíny a moči. Viní delegáta

Autor: mib - 
13. prosince 2016
18:45

Každoroční dovolenou v Egyptě si paní Dagmar (62) zřejmě příště rozmyslí. Poté, co se jí na zájezdu po snídani udělalo nevolno, skončila v zanedbané nemocnici, kde jí údajně nedali najíst, nechali ji pomočenou a snad desetkrát rentgenovali. Zážitek zveřejnila její dcera Sylvia, která se matce z Česka pokoušela pomoci. Za situaci viní mimo jiné cestovní kancelář, jejíž delegát prý neposkytl ženě adekvátní pomoc s tím, že to je příliš drahé. Exim Tours obvinění odmítá.

Dovolená paní Dagmar (62) v Egyptě se proměnila v noční můru ve chvíli, kdy se jí po snídani v hotelu Bella Vista v Hurghadě udělalo zle. Před odchodem na pláž se jí začala točit hlava, žena si tak lehla na postel. Vzbudit se měla malátná až před půlnocí. Na dovolenou jezdí každoročně sama, neměl se o ni tak kdo postarat. Pomoc si byla schopná zavolat pouze pevnou linkou na hotelovou recepci.

„Delegát přišel po půl hodině, co maminka zavolala. Sanitku jí nechtěli zavolat, protože je to moc drahé. Nějakou dobu trvalo, než ji vůbec dostali do auta, aby ji do nemocnice odvezli. Zacházeli s ní jak s pytlem brambor,“ popsala dcera zážitek matky. Ta skončila v nemocnici Alfa, kde strávila čtyři dny. Podle slov pojišťovny ERV, u které má žena cestovní připojištění, není tento typ nemocnice pro jejich klienty určen.



„Lékař ji nutil, ať se postaví, i když se jí stále motala hlava. Nechali ji ležet na zemi. Když ji konečně dali na postel, zdravotní sestra si na ni položila nohy. Druhý den mámě nedali vůbec najíst, byla pomočená, protože ji nechali x hodin a odmítli vyměnit katetr a ten pod tlakem praskl, nastínila dcera dál zážitek. Všechny informace se dozvěděla od své matky až zpětně. Delegát paní Dagmar donesl telefon prý až po dvou dnech, až poté se spojila se svou druhou dcerou Dagmar.



„Diagnózu zatím nevím, nejdříve zmiňovali ischemický záchvat, ale stále se to mění. O infarkt nešlo,“ dodala Sylvia. Ženu převezli z nemocnice Alfa až po čtyřech dnech, během nich ji měli prý asi desetkrát rentgenovat a podávat jí velké množství léků, navíc se vedle v místnosti, kde ležela, kouřilo. Hygienické podmínky byly údajně velice špatné, ženu vůbec nemyli.



Podle paní Sylvie cestovní agentura Exim Tours, se kterou její matka vyrazila na dovolenou, vůbec nekomunikovala. Převoz do kvalitnější nemocnice s vybavením a evropským standardem péče se povedl až díky zburcování pojišťovny ERV, která je partnerem Exim Tours a nabízí připojištění. 

Cestovka: Klient musí volat asistenci pojišťovny

„Můžu potvrdit, že u nás paní má pojištění. Nikdo nás ale nekontaktoval a z toho vznikl problém. Víme, kam zákazníky poslat, aby se nemocnice nelišila od evropského standardu – jako nemocnice Al Haya, do které byla paní převezena. Nemocnice Alfa není ideální, je to typická egyptská nemocnice. Do Egypta teď vysíláme lékaře, který bude klientku provázet na cestě zpět,“ uvedl mluvčí ERV Vlastimil Divoký.

Cestovní kancelář ale tuto verzi příběhu odmítá. Mluvčí Exim Tours Stanislav Zíma popřel, že by nevolali sanitku na převoz kvůli tomu, že je drahá. Navíc uvedl, že k ženě poslali lékaře, který měl rozhodnout, aby byla převezena co nejrychleji do nemocnice v případě, že by jí hrozil infarkt. „Delegát dostal zprávu, že se ženě přitížilo. Tak zajistil auto na doporučení lékaře, aby byla v nemocnici co nejdříve,“ řekl pro Blesk.cz Zíma.



Podle něj delegát poté za ženou docházel do nemocnice a komunikoval s ní. „Klient má jako první volat asistenční službu pojišťovny, to se v tomto případě nestalo. Hotelová služba zřejmě nevěděla, že má pojištění,“ podal Zíma vysvětlení s tím, že je důležité, že se žena dostane v pořádku zpět do Česka a že je zajištěno její zdraví.

Dagmar by měla být do České republiky přepravena ve středu dopoledne. Ani to ale zřejmě neproběhne bez komplikací, jak uvedla pro Blesk.cz její dcera Sylvia. Ta si přála, aby maminku po náročném letu přijala některá z větších pražských nemocnic. Kvůli nedostatku míst v Motolské nemocnici, Nemocnici Na Bulovce a Vojenské nemocnici, bude žena převezena do blízkosti svého bydliště, a to do Sokolova.

 

PetraVe ( 18. prosince 2016 13:59 )

Tak nikdo nepredpoklada, ze skonci na dovolene v Nemocnici, pokud je mlady a zdravi a kdyz uz se jedna o starsiho cloveka, tak musi byt pripraven, ze v techto zemich nemocnice nebudou na urovni evropskeho standartu, jinak na dovolene v Bulharsku sem byla dvakrat a ze by mi slo o to si pripadat jak zapadni Nemec v Cechach nesmysl, ti tam cestuji take, mam toho pocestovano dost a pocitat se musi se vsim.

hejpockej ( 14. prosince 2016 04:52 )

do Egypta apod, bych nejel ani kdyby mi za to zaplatili. Udivuje me, ze se najdou odvazlivci co do techto zemi nadale jezdi. Za blbost se plati, pani tam jela dobrovolne na svy riziko, tak at si ted nestezuje.

ladybug ( 14. prosince 2016 04:26 )

Paní Dagmar jezdila do Egypta sama a rok co rok, hmmm. To je jasné, že tam nejezdila obdivovat pyramidy. No tak si užívala trochu bezuzdné vášně s mladýma Arabama. Tentokrát se to holt nepovedlo. Ale příští rok to bude zase lepší, paní Dagmar.

clarabella ( 14. prosince 2016 01:09 )

Fuj, tam bych nejela ani kdyby mi za to zaplatili. Paní je zřejmě dobrodruh. Sama a do takovyho hnusu. Nic zlyho ji nepřeju, ale co čekala v takové zemi?! Kdo chce kam..... Jak uz tu někdo psal. Vždyť o tom bylo už tolik reportáží v TV, jak jsou tam schopni rozkuchat člověka, jen aby z pojišťovny vytáhli peníze. At je paní ráda, ze ji tam taky nerozrizla. Příště uz si rozmysli kam na dovolenou

vendulka1234 ( 13. prosince 2016 23:15 )

po vlastech českých je tak krásně, zvláště pro starší lidi, pěší turistika, poznávací hrady zámky, nechápu, že ještě v dnešní době lidi jezdí do Egypta, po těch všech stávkách, revolucích, atentátech...když se tam napijete vody týden serete, jenže oni tou vodou myjou i ovoce, zelenina v hotelech takže logicky pak týden serete i ze snídaně v hotelu, a dovolená je jen pro otrlé....když Vám pak něco je, tak je to otázka života a smrti, o takových případech již v minulosti byli natočený pořady co se tam dějě...vydělávají tam takhle na turistech, defakto je mučí za cenu ruzných zákraků, dělají to hlavně lidem z východu, u Němců by si to nedovolili, lidi jsou blbý že tam lezou

Zobrazit celou diskusi