Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 22°C

Facebook a Google „skřípnou“ weby s falešnými zprávami. Prý pomohly Trumpovi

Autor: tmp - 
15. listopadu 2016
19:15

Google a Facebook omezí podporu neověřeného zpravodajství a falešných zpráv. Zástupci největšího vyhledávače na světě podle agentury Reuters sdělili, že budou bránit nepravdivým zprávám používat jejich systém. Facebook mezitím upravil své inzertní podmínky.

Stránky, které zkreslují nebo upravují obsah zpráv, už nebudou moci využívat reklamní systém od Google s názvem AdSense. Zatím se sice neví, jak přesně to Google udělá. Zřejmě ale využije už existující systém, který brání zobrazování reklam třeba na stránkách s pornem. Kombinací lidského „kontrolora“ a učenlivého algoritmu tak zabrání zobrazování webovým stránkám s nepravdivým obsahem.

Aktuální krok vyhledávacího giganta ale neřeší falešné zprávy, které se objevují ve výsledcích vyhledávání. Už v minulosti ale oznámil využití mechanismu, které by upřednostňovalo zprávy z důvěryhodných serverů.

Google, Facebook ale i třeba Twitter byly často terčem kritiky během prezidentské kampaně ve Spojených státech za to, že umožnily šíření nepravdivých a falešných informací. Ty měly údajně dostat voliče na stranu republikánského kandidáta a vítěze Donalda Trumpa.

Vše o volbách v USA čtěte zde

noacojezase ( 15. listopadu 2016 20:03 )

 Novodobá cenzura, budeme číst jen to, co se hodí do krámu.

steelheart ( 15. listopadu 2016 19:30 )

 a kde je diskuze k opici na podpatcích?????

Zobrazit celou diskusi