Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Jančurův vlak se na Slovensku srazil s českým kamionem: 35 zraněných

Autor: ČTK, kal - 
16. září 2016
12:00

Na regionální železniční trati na jihu Slovenska se v pátek ráno srazil vlak českého dopravce RegioJet s kamionem řízeným českým řidičem. Při nehodě podle záchranářů utrpělo zranění 35 osob. Mluvčí RegioJetu Aleš Ondrůj uvedl, že ke srážce došlo u města Velký Meder na železničním přejezdu vybaveném zvukovou a světelnou signalizací, která podle dostupných informací byla funkční.

Kamion se srazil s vlakem REx 774 na trati z Komárna do Bratislavy přibližně v 7:15. Do příjezdu záchranářů ošetřovala zraněné stevardka. Mluvčí hasičského a záchranného sboru Zuzana Farkasová dopoledne upřesnila původní informace, podle kterých si kolize vyžádala 13 zraněných.

„Na místě byli ošetřeni lidé s otřesem mozku, zlomeninami a drobnými zraněními a odřeninami způsobenými nárazem,“ uvedl mluvčí společnosti Radima Jančury Aleš Ondrůj. Strojvedoucí skončil v nemocnici.

Slovenská média informovala, že utrpěl těžká zranění, upadl do bezvědomí a z vlaku ho museli pomocí techniky vyprostit hasiči. Část vlakové soupravy při nehodě vykolejila.

Podle policejní mluvčí Márie Linkešové není jasné, z jakých důvodů český řidič kamionu vjel na přejezd v době, kdy tam projížděl vlak. Požití alkoholu u něj policisté nezjistili.

RegioJet zavedl u Velkého Medera náhradní autobusovou dopravu. Při srážce byla poškozena železniční trať i zabezpečovací zařízení. Nehoda se stala na regionální trati mezi Bratislavou a Komárnem, kde RegioJet provozuje státem dotovanou osobní vlakovou dopravu.

Chorvatsko ( 8. května 2017 18:20 )

 Ridil kamion muj byvali exmanzel.....s milenkou....

odol ( 16. září 2016 14:33 )

Keby bol strojvedúci aj bez blinkra strhol riadenie doprava-skončilo sa to ,,jemnejšie,,...

fotrpjotr ( 16. září 2016 09:57 )

Jak se může vlak srazit s kamionem,když jede po kolejích?Je to podobné,jak když amici vlítnou do vzdušného prostoru Ruska a nadpis zní,že ruská letadla ohrozila americké křápy.

Zobrazit celou diskusi