Nehoda zablokovala dvě ze čtyř traťových kolejí, omezení postihlo desítky rychlíků i regionálních vlaků. Mluvčí Správy železniční dopravní cesty (SŽDC) Marek Illiaš řekl, že kvůli poškození trati bude obnovení provozu trvat delší dobu. Snad se to podaří během dneška, uvedl.

„Při výjezdu ze stanice Hlavní nádraží vykolejil na výhybce první vůz vlaku," řekl. Bližší informace o okolnostech a příčinách nehody zatím neměli železničáři ani Drážní inspekce. „Inspektoři jsou právě na místě," uvedl mluvčí inspekce Martin Drápal. Podle něj měl vlak teprve nabrat cestující, takže havárie se obešla bez zranění.

 

Omezení provozu postihlo desítky vlakových spojů, dálkových i regionálních. Některé rychlíky byly odkloněny, část regionálních spojů byla v daném úseku zrušena. Cestující mohou podle Českých drah využít jako náhradu linky metra B a C, kde jim budou uznány jízdenky drah.

Při nehodě se zlomila část výhybky a podle inspekce jsou poškozeny také pražce a koleje, takže oprava zabere delší čas. České dráhy předběžně uvedly na svém webu, že omezení provozu může trvat až do půlnoci.

Fotogalerie
4 fotografie