Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Požáry na Madeiře překazily Čechům výlety. Cestovky ale zájezdy neruší

Autor: ula, ČTK - 
11. srpna 2016
16:35

Češi na Madeiru stále jezdí, cestovní kanceláře jejich pobyty neruší. Blesk.cz i ČTK to potvrdili zástupci velkých cestovek a Kateřina Petříčková z Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (ACČKA). Velký lesní požár v minulých dnech zachvátil ostrov a také hlavní město. Podle posledních zpráv už mají hasiči situaci pod kontrolou, turistům se však musí upravovat výlety.

Petříčková tak vyvrátila tvrzení místopředsedy konkurenční Asociace cestovních kanceláří ČR Jana Papeže, že cestovní kanceláře na portugalskou Madeiru ruší zájezdy.

Výjimkou jsou ale lidé, kteří kvůli vyhořelému pětihvězdičkovému hotelu přišli na ostrově o možnost ubytování. Podle Papeže se jedná o několik českých rodin. Podle světových agentur se v metropoli Funchal už podařilo oheň z města dostat. Předtím tam shořelo kolem 150 domů, uvedly ve čtvrtek místní úřady.

Klienti chtějí detaily od cestovek

Zájezdy podle Petříčkové neruší ani klienti, kteří mají v nejbližších termínech na ostrov odletět. Pouze se dotazují, zda není zasažen jejich hotel. To potvrdil i Hynek Špinar z CK Čedok: „Situace je stabilizovaná, plánované termíny dalších zájezdů nerušíme, klienti se telefonicky informují, zájezd ale nikdo nezrušil.“ „Máme na Madeiře klienty, jejich hotely nebyly zasaženy, všichni pokračují v dovolené,“ uvedl Jan Bezděk z CK Fischer.

Situace v hlavním městě se již uklidnila, letiště je od včerejška v provozu. Některá ohniska požáru dosud přetrvávají, nacházejí se ale mimo obydlené oblasti.

Omezení oblíbených výletů

Jediné omezení, které turisty postihlo, byla změna programu u oblíbených výletů. Potvrdil to mluvčí CK Fischer a mluvčí FIRO-Tour Eva Němečková. Kancelář má na poznávacím zájezdu na ostrově 29 klientů. Kvůli požáru musel být jejich program upraven.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi