Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Libuška (12) a Klárka (14) prosily o prezidentskou milost pro tátu. Odpověď? Dobře se učte!

Autor: kru - 
1. června 2016
20:41

Petr Lang (40) z Ostravy má za sebou první měsíc v kriminále. Čeká ho ještě 59 dalších. Pětiletý trest dostal za facku, kterou uštědřil Josefovi M. (†68), který jeho dcery dlouhodobě pronásledoval a obtěžoval. Muž ale po ní upadl na zem a zemřel. Dcerky uvězněného muže napsaly prezidentovi žádost o milost. Dopis se k rukám Miloše Zemana ale nedostal.

Dívkám přišla odpověď z Kanceláře prezidenta republiky, kde se mimo jiné píše, že případ bude předán ministerstvu spravedlnosti. Úředník v něm ale také dívkám vysvětluje, že se občas nakupí problémy a samy mají pomoci mamince překonat těžké období tak, že se budou učit.

Libuška (12) s Klárkou (14) však s odpovědí spokojené nejsou. „Žádné problémy jsme doma neměly. Jediný problém byl ten úchyl. Bohužel nás před ním neochránila ani policie. A museli jsme se kvůli němu stěhovat. Když nás po čase našel na nové adrese, tak ho táta odváděl k autobusu a říkal mu, ať nás nechá být. Když mu ten chlap, kterého jsme se bály, řekl, že si bude dělat, co chce, tak mu dal taťka facku,“ řekla Libuška, které táta moc chybí.

Holky ve svém prvním dopise na Hrad napsaly, že bez tatínkovy mzdy čeká je i jejich další tři sourozence (7, 9, 16) obtížné období. Tátu jim navíc uvěznili až v Plzni, zatímco rodina bydlí v Ostravě.

„Píšeme mu dopisy. Jet tam nemůžeme. Na to nemáme peníze. Poprosili jsme pana prezidenta, zda by taťku před tím, než mu udělí milost, nepřesunul třeba do věznice v Ostravě. Máme ho rády a chceme ho vídat,“ dodala Klárka.

 

pepiknovak ( 6. června 2016 09:26 )

Už někdo podal trestní oznámení ? Už někdo zažil, že se něco vyšetřilo ? Pokud ano, jak dlouho se to táhlo ?

majojo ( 1. června 2016 23:00 )

Ale kuště. Takhle blbě neodpověděl Zeman, ale nějakej blbej ouřada, kterej se pokoušel myslet za něj.

ellenic ( 1. června 2016 22:28 )

Nikdo chlapa, který obtěžoval jeho dcery neubil, dostal facku a švihnul sebou o chodník. Hlavně, že dostal milost 15x trestaný recidivista .

Zobrazit celou diskusi